{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koliko će Keanu zaraditi od Matrix nastavaka?

30.5.2003. u 15:47
0
0
Koliko će Keanu zaraditi od Matrix nastavaka?
0
Koliko će Keanu zaraditi od Matrix nastavaka?
Ima razloga da se smiješi
Pitate se koliku će svotu Keanu Reeves dignuti od filmova Matrix Reloaded i Matrix Revolutions?
Procjene su da bi Reeves mogao zaraditi otprilike od $90 miliona do čak $200 miliona, s tim da je ova druga brojka realnija (!), navodi Variety magazin.

Reeves se složio da ponovi svoju ulogu u nastavcima 1999. godine, a Warner Bros. i Village Roadshow Pictures su zagarantovali $30 miliona, a također su se prema ugovoru obavezali da dadnu 15% ukupne box-office zarade. Nije loše, a?

S obzirom da je prvi film zaradio duplo više internacionalno nego u samoj Americi, te ukupno zaradio otprilike $350 miliona, procjene su da bi samo prvi nastavak mogao širom svijeta zaraditi $700 miliona. Ako se zaradi u kinima dodaju brojke od prodatih videoigara, DVDova, TV prava i sl., Reevesova zarada je potencijalno masivna.Još mu je bolje što se tiče trećeg filma Matrix Revolutions. Naime, zaradit će 15% sve zarade čim film izađe u kina.

Treba također napomenuti da je Keanu veći dio svoje zarade dao osoblju za specijalne efekte i dizajnerima koji su pripomogli uspjehu Matrixa, a procjenjuje se da je "pljunuo" čak $50 miliona. Također je kaskaderima filma poklonio 12 Harley Davidson motora, a novinarima je izjavio da mu pare ne trebaju jer je dosad zaradio toliko da može "udobno živjeti slijedećih par vijekova".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: