{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koliko će Keanu zaraditi od Matrix nastavaka?

30.5.2003. u 15:47
0
0
Koliko će Keanu zaraditi od Matrix nastavaka?
0
Koliko će Keanu zaraditi od Matrix nastavaka?
Ima razloga da se smiješi
Pitate se koliku će svotu Keanu Reeves dignuti od filmova Matrix Reloaded i Matrix Revolutions?
Procjene su da bi Reeves mogao zaraditi otprilike od $90 miliona do čak $200 miliona, s tim da je ova druga brojka realnija (!), navodi Variety magazin.

Reeves se složio da ponovi svoju ulogu u nastavcima 1999. godine, a Warner Bros. i Village Roadshow Pictures su zagarantovali $30 miliona, a također su se prema ugovoru obavezali da dadnu 15% ukupne box-office zarade. Nije loše, a?

S obzirom da je prvi film zaradio duplo više internacionalno nego u samoj Americi, te ukupno zaradio otprilike $350 miliona, procjene su da bi samo prvi nastavak mogao širom svijeta zaraditi $700 miliona. Ako se zaradi u kinima dodaju brojke od prodatih videoigara, DVDova, TV prava i sl., Reevesova zarada je potencijalno masivna.Još mu je bolje što se tiče trećeg filma Matrix Revolutions. Naime, zaradit će 15% sve zarade čim film izađe u kina.

Treba također napomenuti da je Keanu veći dio svoje zarade dao osoblju za specijalne efekte i dizajnerima koji su pripomogli uspjehu Matrixa, a procjenjuje se da je "pljunuo" čak $50 miliona. Također je kaskaderima filma poklonio 12 Harley Davidson motora, a novinarima je izjavio da mu pare ne trebaju jer je dosad zaradio toliko da može "udobno živjeti slijedećih par vijekova".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je Sarajevu potrebna nova koncertna dvorana?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: