Region zatečen
115

Kolege se opraštaju od Nede Arnerić: Zbogom anđele, nađi mir u vječnosti

S.H.P.
Neda Arnerić
Neda Arnerić
Nakon što je sinoć jedna od najvoljenijih srbijanskih glumica Neda Arnerić preminula u 67. godini cijeli region ostao je zatečen ovom tužnom viješću. Budući da je Neda važila za jednu od najboljih glumica sa prostora bivše Jugoslavije mnogi poznati su se oprostili od nje putem društvenih mreža.

Glumica Milica Milša Isaković oprostila se s Nedom dirljivom porukom na svom Instagram profilu.

"Kad pomislim na tebe, prvo mi se stvori slika iz Rovinja, kad sam bila mala, na molu čekamo u redu za brodić koji vozi sa otoka Katarine do Rovinja, ti si nasmijana, s mamom i psom, božanstvena i graciozna, svi te zaljubljeno gledaju, a ti čekaš strpljivo svoj red za ulazak u brodić. Sjećam se čak i tvojih narandžastih espadrila...Samo jednom smo i to tačno prije 30 godina radile zajedno a to je ujedno bila i moja prva predstava 'Ženski orkestar'. Zbogom draga Nedo. Zadrži onaj osmijeh koji pamtim", napisala je glumica.

Branko Đurić Đuro oprostio se riječima: "Zbogom anđele. Hvala ti. Nađi mir u vječnosti." Glumica Danica Maksimović oprostila se od Nede jednom rečenicom: "Nađi svog Anđela", a ubrzo je i glumica Jelena Gavrilović na svom Instagramu napisala: "Lijepo spavaj najljepša". Pjevačica Lena Kovačević oprostila se riječima: "Volimo te djevojčice."
Od Nede se oprostio i hrvatski glumac Rene Bitorajac.

"Draga Neda, zadovoljstvo je bilo gledati te, a kasnije i raditi s tobom. Bila ti laka zemlja", napisao je na svom Instagram profila.

Lena Bogdanović nije skrivala tugu zbog gubitka dive srbijanskog glumišta, te je napisala: "Divna, draga, naša Neda. Diva dobrog i nježnog srca."

Od Nede se oprostila i pjevačica Neda Ukraden.

"Počivaj u miru. Zbogom, draga imenjakinjo! Odmori se, zaslužila si! Putuj s anđelima", napisala je Neda.

Neda Arnerić bila je filmska, televizijska i pozorišna glumica, te diplomirana historičarka umjetnosti. U karijeri dugoj 53 godine glumila je u više od stotinu filmova i 40 pozorišnih predstava. Bila je diva glumišta i simbol ljepote jugoslovenske kinematografije.

Podsjećamo, Nedu Arnerić je sinoć u njenom stanu za trpezarijskim stolom pronašao brat.