Sedamnaesto izdanje
420

Kolege sa klase i njihov nekadašnji profesor osvojili glumačke nagrade na Mostar Film Festivalu

V. K.
Održan je 17. po redu Mostar Film Festival, Festival filmske glume, inače festival posvećen glumcima i njihovom radu na filmskim ostvarenjima, Adnan Hasković, Irma Alimanović i Izudin Bajrović osvojili su nagrade za nekoliko filmskih ostvarenja.

Ove godine, u velikoj konkurenciji filmova i filmskih glumačkih kreacija, Adnan Hasković osvojio je specijalno priznanje žirija za glavnu ulogu u filmu Ahmeda Imamovića, "Umri prije smrti", dok su Irma Alimanović i Izudin Bajrović osvojili nagrade za najbolje sporedne glumce u ženskoj i muškoj kategoriji, za svoja ostvarenja u filmu Teone Strugar Mitevske "Najsretniji čovjek na svijetu".

Za glavnu žensku glumicu nagradu je dobila mostarska glumica Jelena Kordić Kuret za ulogu u filmu "Najsretniji čovjek na svijetu", nagradu za glavnu mušku ulogu dobio je Senad Bašić za film "Bosanski lonac".

Ono što je zanimljivo da su Adnan Hasković i Irma Alimanović zajedno studirali u klasi, tadašnjeg profesora, i doajena BiH glumišta Izudina Bajrovića na Akademiji scenskih umjetnosti Sarajevo. Nekada studenti i profesor, a danas kolege koji zajedno na festivalima osvajaju priznanja i dijele filmska platna bosanskohercegovačkih i regionalnih filmova.