Film/TV
59

Kolege o Robinu Williamsu: Bio je jedan od najboljih, heroj, legenda...

Klix.ba
Robin Williams (Foto: EPA)
Robin Williams (Foto: EPA)
Vijest o smrti legendarnog glumca i komičara Robina Williamsa šokirala je brojne fanove, ali i kolege. Oni su na društvenim mrežama imali samo riječi hvale za ovog velikog čovjeka čiji je odlazak s ovog svijeta rastužio mnoge.

Williams je javnosti bio poznat po britkoj duhovitosti i sjajnom smislu za humor, ali se privatno godinama borio sa ovisnošću.

Izraze saučešća iskazali su Jimmy Kimmel, Steve Martin, Mia Farrow, Marca Maron, Mike Epps, Fran Drescher i mnogi drugi.

"Robin Williams je nasmijavao svijet i činio da ljudi razmišljaju. Po tome ću ga pamtiti i poštovati. Divan čovjek, umjetnik i prijatelj. Nedostajat će mi beskrajno", napisao je njegov kolega glumac Kevin Spacey.

"Zapanjen sam i još se oporavljam od vijesti o smrti Robina Williamsa. Donio je toliko zadovoljstva i ispunjavao srca milionima...", poruka je Neila Patricka Harrisa.

Reper Diddy je napisao: "Ne mogu vjerovati da smo danas izgubili legendu. Počivao u miru Robine Williamse - ono što si ostavio za sobom živjet će vječno".

"Srce mi je slomljeno. Robin je bio lijepa draga duša. Ne mogu podnijeti da ga više nema. Nevjerovatno mi je žao njegove porodice", poruka je Minnie Driver. Jeremy Renner je napisao da je smrt ovog velikana "veliki gubitak ove generacije, a još važnije njegovih najmilijih" i uputio izraze saučešća.

"Bio si jedan od najboljih koji su ikada postojali. Bio si jedan od mojih heroja", naveo je Joel McHale.

"Promijenio je put komediji, a time i moj život", poručio je Chris Hardwick.