Jeste li neke pogledali?
22

Kokice u ruke: Donosimo vam listu trenutno najpopularnijih naslova na Netflixu

I. B.
Film "Purple Hearts" trenutno je najgledaniji na Netflixu (Foto: IMDB)
Film "Purple Hearts" trenutno je najgledaniji na Netflixu (Foto: IMDB)
Svakoga mjeseca na Netflixu možemo pronaći isčekivane naslove koje se radujemo pogledati, a sada je poznato i koji su od njih najgledaniji u mjesecu augustu.

Većina ljubitelja Netflixa svakoga mjeseca raduje se naslovima koje im ova platforma donosi, a neka od njih ističu se od ostalih.

Najgledaniji film početom augusta je "Purple Hearts", niskobudžetna romantična drama koja je od samog pojavljivanja dosegnula veliku popularnost te tako u SAD-u prestigla film "The Gray Man" sa Ryanom Goslingom u glavnoj ulozi.

"Purple Hearts" sa Sofijom Carson i Nicholasom Galitzineom govori o Cassie koja iz interesa stupa u brak sa marincem Lukeom. Budući da Cassie boluje od dijabetisa, udaje se za njega kako bi iskoristila povlastice države. Na kraju, između njih rađa se prava ljubav.

Na drugom mjestu je već spomenuti film "The Gray Man" koji je u prvom vikendu prikupio više od 88 miliona sati gledanja. On prati agenta CIA-e Courta Gentryja kodnog imena Sierra Six, koji otkriva mračnu tajnu organizacije u kojoj radi.

Nakon njega filmovi koji ga slijede prema popisu koji je podijelio Forbes nalaze se i:

Sing 2

Recurrence

The Wretched

The Sea Beast

Shania Twain: Not Just a Girl

The Man from Toronto

12 Strong

Persuasion

Kada je riječ o serijama, na prvom mjestu nalazi se "Keep Breathing" koja je vrlo brzo zauzela prvu poziciju.

Radi se o ograničenoj drami od šest epizoda koja prati mladu ženu Liv River čiji se mali avion sruši usred kanadske divljine. Kao jedina preživjela prisiljena je boriti se s elementima prirode, ali i svojim osobnim demonima.

Slijedi je romantično ostvarenje "Virgin River" bazirano na romanima autorice Robyn Carr, a koje prati Melindu Monroe koja se prijavljuje za posao u malom kalifornijskom gradu gdje planira okrenuti novu stranicu svoga života. Kako to obično biva, sreće se sa brojnim (ne)očekivanim situacijama.

Na trećem mjestu nalazi se hit serija "Stranger Things", omaž horor pričama i SF filmovima, čija je posljednja sezona ranije srušila rekorde gledanosti. Tome u prilog govori i činjenica da je u sve 93 zemlje koje Netflix prati, posljednja sezona ušla među 10 najboljih.

Nakon nje, na Forbesovom popisu našli su se sljedeći naslovi:

The Most Hated Man on the Internet

Uncoupled

Car Masters: Rust to Riches

Alone

Resident Evil

All American: Homecoming

Inače, iako Netflix u zadnje vrijeme gubi pretplatnike, i dalje je vodeća platforma po novim naslovima koje izbacuje i koje publika širom svijeta željno iščekuje.