Film/TV
0

Koje zvijezde se očekuju na 57. Berlinaleu?

FENA
Robert de Niro, Matt Damon, Angelina Jolie, George Clooney i Britanka Marianne Faithfull samo su neke od zvijezda koje će, barem ako je vjerovati najavama direktora međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, Dietera Kosslicka, kročiti crvenim tepihom na 57. po redu Berlinaleu.

Prošle godine na spomenutom je festivalu, između ostalih, slavila i sarajevska redateljica Jasmila Žbanić s filmom "Grbavica", a ove godine priliku za slavlje imat će i Robert de Niro, koji bi na ovogodišnjem festivalu trebao predstaviti svoj drugi redateljski rad "The Good Shepherd" (i to 13 godina nakon "Priče iz Bronxa"), zatim američki redatelj Steven Soderbergh koji će prikazati svoj crno-bijeli uradak "The Good German", Christian Petzold koji će predstavljati Njemačku s filmom "Yella", dok će Danac Bille August predstaviti igrani film o zatočenju Nelsona Mandele "Goodbye Bafana".

Na crvenom tepihu 57. "Berlinalea" očekuju se i Angelina Jolie i Matt Damon (koji glume u De Nirovom filmu "The Good Shepherd", zajedno s redateljem), George Clooney (koji se pojavljuje, zajedno s Cate Blanchett u naslovnoj ulozi filma "The Good German") i britanska pjevačica Marianne Faithfull, koja se pojavljuje u filmu u njemačko-britansko-belgijskog koprodukciji "Irina Palm".