Film/TV
0

"Kod kuće je najbolje... sa Damirom Šehanovićem" ponovo na BHT-u

Sarajevo-x.com
Nakon višemjesečnih priprema i snimanja u nedjelju, 5. decembra, starta novi show-program BHT-1 "Kod kuće je najbolje... sa Damirom Šehanovićem". Radi se o Šehanovićevom autorskom projektu koji će u deset emisija tematizirati fenomene moderne pop-kulture, koji su svoj refleks imali i na muziku. Nova emisija po mnogo čemu će biti specifična.

"Ideju ovakvog programa imam već godinama, ali tek sada su stvoreni uslovi za njenu realizaciju. Show je prvenstveno specifičan po tome što imamo 'živi bend' koji prati izvođače, a uvjeren sam da će i odabir mojih gostiju biti pun pogodak za publiku. Svi koji nedjeljom uveče budu na kanalu BHT1 pored kvaltetnih pjesama moći će čuti i dosta zanimljivosti, direktno od aktera pojedinih epoha", ističe Šehanović.

Pripreme za show bile su opsežne i podrazumjevale su odabir pjesama, pjevača koje će ih izvesti, tema i gostiju koji će privući pažnju publike. Muzička pratnja povjerena je zabavnom orkestru Muzičke produkcije BHRT-a, dok su izvođači uglavnom pripadnici mlađe generacije bh. scene: Maya Sar, Elvir Bandić Banda, Dalal Midhat, Vukašin Brajić, Boris Režak, Almas Smajlović, Davor Ebner... Svi oni će, na sebi svojstven način, kroz deset emisija izvoditi najveće hitove domaće i inostrane scene.

"Kroz ovaj projekat naučio sam šta znači rad u velikom timu. U svojim emisijama do sada sam ovisio o kamermanu i montažeru, a na ovom show programu radilo je preko 200 ljudi, uključujući tu i publiku. Stekao sam dojam da su svi davali svoj maksimum, na čemu sam im jako zahvalan. Ja sam u cijeloj priči istureni igrač kojem će se upućivati pohvale i kritike, ali ovakvi projekti djelo su velikog tima ljudi u kojem svako ima svoj dio odgovornosti", pojašnjava autor projekta.

Prve dvije emisije posvećene su 80-tim godinama i sarajevskoj pop-rock školi, pa su u tom maniru i vizuelizirane.

"Želja nam je bila da prve dvije emisije izgledaju otprilike onako kako su izgledale emisije tog vremena, sa manje svjetla, nekom posebnom studijskom atmosferom, nesavršenošću, estetikom koja je pratila TV-show tog vremena. Nakon toga smo se vratili u ovo vrijeme kada TV-show predstavlja vrhunac produkcije i glamura", sa zadovoljstvom konstatuje Šehanović.

Ako bi show "Kod kuće je najbolje... sa Damirom Šehanovićem" predstavljali u brojkama onda bi izgledao otprilike ovako: 10 epizoda, 30 gostiju iz BiH i inostranstva, 100 pjesama i 800 minuta kvalitetnog TV-programa.

Među gostima showa pojavit će se Arsen Dedić, Kornelije Kovač, Siniša Škarica, Dubravka Marković, Meri Cetinić, Jelena I Janko Popović Volarić, Zlatko Pejaković, Zoran Simjanović i drugi.

"Trudio sam se opravdati povjerenje koje mi je ukazalo čelništvo BHT1. Da li sam u tome uspio vidjet ćemo sredinom februara do kada je planirano emitovanje. Ako budemo planirali narednu sezonu znači da smo uspjeli", završava Šehanović.