Film/TV
91

"Knjiga o džungli" kralj box officea: Prvi vikend i 103,6 miliona dolara

Klix.ba
Disneyev film "Knjiga o džungli" postao je apsolutni kralj box officea zaradivši 103,6 miliona američkih dolara prvog vikenda prikazivanja.

Očekuje se da će do finalnog vikenda prikazivanja prestići i "Furious 7" koji je zaradio 147 miliona dolara.

"Niko nije očekivao da će 'Knjiga o džungli' napraviti ovoliki uspjeh, a projekcije se nastavljaju i dalje. To nije animirani film samo za djecu i porodice. Gleda ga publika širom svijeta kao akcijsku avanturu", rekao je Paul Dergarabedian, analitičar box officea.

Prema podacima comScore ankete, ovaj film podjednako gledaju i stariji i i mlađi od 25 godina. Na RottenTomatoes.com "Knjiga o džungli" je dobila 95 posto pozitivnih kritika.

Na drugom mjestu je komedija "Barbershop: The Next Cut" sa zarađenih 20,2 miliona dolara i ocjenom 91 posto, dok je na trećem mjestu "The Boss" sa zarađenih 10,22 miliona dolara.

Četvrtu sedmicu prikazivanja "Batman v Superman: Dawn od Justice" je zaradio samo devet miliona dolara i ukupno 311,3 miliona dolara. Suma je drastično opala nakon prvog vikenda što, tvrde filmski kritičari, pokazuje kako publika nije zaljubljena u ovaj film.

Na petom mjestu je Disneyeva "Zootopia" (8,2 miliona dolara), dok je na šestom film Kevina Costnera "Kriminal" (5,9 miliona dolara).