{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Knightley: Film o Ani Karenjini je pravi udarac u stomak

10.9.2012. u 10:38
7
19
Knightley: Film o Ani Karenjini je pravi udarac u stomak
7
Knightley: Film o Ani Karenjini je pravi udarac u stomak
Keira Knightley
Remek-djelo ruske književnosti, roman "Ana Karenjina" Lea Tolstoja, mnogo je puta ekranizovano, ali britanski režiser Joe Wright svojom verzijom filma učinio je najbolji posao.
Keira Knightley i Jude Law igraju glavne uloge u filmu koji je imao premijeru ove sedmice na međunarodnom filmskom festivalu u Torotnu, a glavna glumica je imala samo riječi hvale za svoj novi glumački poduhvat.

Ruska aristokratkinja koju Knightley utjelovljuje je, prema njenim riječima, veoma snažan lik.

"Ona mi se ne sviđa sve vrijeme, a mislim i da nije poenta da mi se uvijek sviđa", kazala je engleska glumica za PostMedia News.

Ana je, kako kaže Keira, savršena supruga i savršena majka, a povremeno i savršena ljubavnica, ali je taj njen duh, koji se može nazvati i demonom, stalno prisutan i ona mu se ne može oduprijeti.

"Mislim da je sa sramom veoma teško živjeti i vjerujem da je ona prekršila vlastiti moralni kod", kazala je Knightley. "Ona je heroina i antiheroina. Savršen je narcis. Mrzi se i voli istovremeno."

Zvijezda koja je utjelovila likove Grete Garbo, Vivien Leight i Sophie Marceau izjavila je da je sa 18 godina pročitala roman "Ana Karenjina" i da joj se tada on urezao u pamćenje kao "lijepa lepršava romansa". Kad je prošle godine ponovo uzela tu knjigu u ruke pomislila je: Ovo nije ono čega se ja sjećam.

"Romansa igra samo malu ulogu. Prijateljstvo, seks, ludilo, samoća, ljubomora, neuroza, sve je tu i to se vrlo rijetko gleda u cjelini, a ova knjiga ima sve to u sebi", objasnila je Keira. "Ova knjiga je kao udarac u stomak i upravo to ovaj film pokušava da postigne. U njemu se na ljubav gleda na prilično grub način."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: