|

FOTO
/
"Klub čitalaca" noćni TV-program FTV

"Klub čitalaca" noćni TV-program FTV
0
S
Sarajevo-x.com
28.3.2011. u 15:56
23
komentara
0

dijeljenja
"Klub čitalaca" noćni TV-program FTV
Noćni show program Federalne televizije "Klub čitalaca" imat će svoju premijeru u subotu, 2. aprila, u 23:15 sati, objavljeno je danas.
Program je zamišljen kao vrlo ozbiljan, cjelovečernji, zabavno-edukativni talk-show, bez ijedne ozbiljne minute u sadržaju.


Svaka emisija ima bazičnu temu kojom se bavi, kojom je sve omeđeno, mada u emisiji postoje i nezavisni sadržaji. U prvom ciklusu emitiranja predviđeno je deset emisija. Teme tih prvih emisija su: Budalaština, Sarajevo, Turbo folk, Životinje i ljudi, Sarajevska rok škola, Bratstvo i jedinstvo, Narodnjaštvo, Alkohol, Nju primitivs, Ugroženi narodi. Gosti su velika imena i zvijezde iz raznih oblasti javnog života, čiji izbor određuju teme emisija. Cijeli show je ispunjen zabavom, muzikom i optimizmom.

Šou program se snima u Studiju A, u novoj scenografiji površine 144 kvadratna metra. Priloge i priče snimaju širom BiH.


"Osoblje" Kluba čitalaca predstavljaju: Boris Šiber – upravitelj i glavni voditelj. inteligentan i blesav, strog i pravedan gazda. Inače, urednik Dječijeg i omladinskog programa, te najveseliji živi Nadrealista; Mirsad Kličić – barmen u klubu. Radi honorarno. Krajišnik, "ne da na sebe". U međuvremenu, radi kao urednik Filmskog i serijskog programa i filmski kritičar; Kathryn Hampton – domaćica kluba. Lijepa, a jeftina radna snaga iz SAD-a. "Govori naš k'o i mi". Diplomirala kineski jezik i književnost na Univerzitetu Princeton; Tarik Helić – šef sale. Njegov angažman je marketinški potez upravitelja, načinjen u cilju povećanja prometa u klubu. U slobodno vrijeme kultni narodni gost, domaćin i voditelj. A bogami, zna i zapjevati; Nisvet Džanko – osiguranje i održavanje objekta. Golem i vrijedan dečko. Poznat kao bosanski 'narodni predsjednik', kao autor Pozitivne geografije i Dopunske nastave, te kao novinar i filmski kritičar; Orkestar "Nik" - četiri kvalifikovana muzičara i pjevačica. Jeftino sviraju sve što im se naredi - "od kola do rokenrola".


Urednik i reditelj je Nenad Đurić, a autori priloga i skečeva u programu su: Aleš Kurt, Nisvet Džanko, Amar Ćesić, Faruk Šabanović, Mirsad Kličić, Kathryn Hampton i drugi briljantni autori FTV-a, u rubrikama Karate sevdah, Za ovdje i za ponijet', Ovo je zemlja za nas!, Second hand, Kličkova odbrana naslova, Slikom da ti kažem...
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...