Film/TV
0

Klix.ba vam poklanja ulaznice za novi film Woodyja Allena "Nerazuman čovjek"

Piše: L. Č.
"Nerazuman čovjek", novi film američkog glumca i režisera Woodyja Allena, bit će prikazan u ponedjeljak, 17. augusta, u okviru HT Eronet Open Air programa Sarajevo Film Festivala.

Profesor filozofije Abe dotaknuo je dno emotivnog života, ne može pronaći smisao ili radost u životu. Abe osjeća da sve što je pokušao raditi, od političkog aktivizma do predavačkog posla, nije napravilo nikakvu razliku.

Nakon što dobije mjesto fakultetskog predavača u jednom gradiću, Abe se uskoro spetlja sa dvije žene Ritom, usamljenom profesoricom koja želi da je spasi od nesretnog braka, i Jill, najboljom studenticom koja postaje i njegov najbliži prijatelj.

I dok Jill voli svog momka Roya, neodoljivi su joj Abeova izmučena umjetnička ličnost i egzotična prošlost. Ipak, kad pokuša taj odnos pretvoriti u romantičnu vezu, on je odbije. Čista slučajnost promijeni sve kada razgovor jednog neznanca, koji slučajno čuju, privuče Abea i Jill.

Abe u potpunosti može ponovo prigrliti život kada napravi konačan izbor. Ali njegova odluka pokreće čitav niz događaja koji će zauvijek utjecati na njega, Jill i Ritu.

U ovom su filmu uloge ostvarili Jamie Blackley, Joaquin Phoenix, Parker Posey i Emma Stone.

Portal Klix.ba i SFF vam poklanjaju dva puta po dvije ulaznice za ovu projekciju. Javite nam se sa svojim podacima (ime, prezime i broj telefona), na mail [email protected] uz naznaku "Za film Nerazuman čovjek".

Obavještavamo čitatelje i čitateljice da je nagradna igra završena. Dobitnicima čestitamo, a ostalima više sreće naredni put.