Film/TV
20

Klix.ba vam poklanja ulaznice za novi film s Meryl Streep "Ricki and the Flash"

Piše: I. P.
Film režisera Jonathana Demmea "Ricki and the Flash" bit će prikazan u utorak 18. augusta u 20:30, u sklopu HT Eronet Open Air programa Sarajevo Film Festivala.

U američkoj komičnoj drami Ricki želi ostvariti san velike rock'n'roll zvijezde, ali na tom putu napušta svoju porodicu. Šansu za ispravak životnih grešaka ona dobija nakon poziva bivšeg supruga.

Zapravo, riječ je o pozivu upomoć zbog njihove kćerke koja je pokušala izvršiti samoubistvo nakon saznanja da ju je suprug prevario, nakon čega je zatražio i razvod.

Pored loših odnosa sa kćerkom, film prati i njene poljuljane odnose sa sinovima od kojih je jedan homoseksualac, dok se drugi želi vjenčati sa svojom djevojkom. Ricki ne zna njihove tajne i planove, što savršeno oslikava razorenu porodicu.

Ukoliko želi ispraviti greške, Ricki se nalazi u situaciji koju ne smije propustiti. Ipak, pomirenje sa najbližima, iako katarzično, često je puno drame i komičnih situacija.

Uloge tumače Meryl Streep, Kevin Kline, Mamie Gummer, Audra McDonald, Sebastian Stan, Rick Springfield i drugi.

Portal Klix.ba i SFF vam poklanjaju dva puta po dvije ulaznice za ovu projekciju. Javite nam se sa svojim podacima (ime, prezime i broj telefona), na mail [email protected] uz naznaku "Za film Ricki and the Flash".

Obavještavamo čitatelje i čitateljice da je nagradna igra završena. Dobitnicima čestitamo, a ostalima više sreće naredni put.