|

Kino puno ljubavi: Filmovi "Love, Simon" i "Titanic" prikazani na OFF-u

Kino puno ljubavi: Filmovi "Love, Simon" i "Titanic" prikazani na OFF-u
6
Klix.ba
9.9.2019. u 11:56
1
komentara
6

dijeljenja
Kino puno ljubavi: Filmovi "Love, Simon" i "Titanic" prikazani na OFF-u
Treći dan Omladinskog Filmskog Festivala bio je rezervisan za filmove "Titanic" i "Love, Simon", koji je izazvao opće oduševljenje kod publike.
"Love, Simon" govori o tinejdžeru koji pokušava da svojoj porodici i prijateljima saopći da je gay, a ne zna ko je anonimni drug iz razreda u kojeg se zaljubio na internetu. Ispostavi se da je rješavanje oba ova problema presmiješno i prestrašno i da donosi životnu promjenu.Projekciji filma je prisustvovao veliki broj gostiju, uključujući i sedam filmskih ekipa iz selekcija OFF Generacija i Wolf Competition, predstavnici njemačke i američke ambasade u BiH te članovi žirija.

Nakon filma "Love, Simon" počela je i projekcija filmskog klasika "Titanic", za čiju je projekciju od samog početka vladalo veliko oduševljenje.Treći dan ovog festivala veliku pažnju privukao je i film "Sin", rediteljice Ines Tanović, te projekcija filmova u sklopu slota Wolf Competition.

Pretposljednji dan Festivala, 9. septembra, u selekciji Velikih 5, OFF prikazuje film "Red Bracelet: The Begininng" na čijoj projekciji prisustvuje i Damian Hardung kojem će na ceremoniji dodjele nagrada biti uručen zlatni prsten.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...