Film/TV
0

Kineska 'Oprah Winfrey' odlazi u Hollywood

Sarajevo-x.com
Kineskinja Yang Lan jedna je od najistaknutijih medijskih ličnosti u toj zemlji i mnogi je već upoređuju sa slavnom Oprah Winfrey. Potpisala je ugovor sa jednom od najmoćnijih kompanija u Hollywoodu, te će joj se sada sasvim sigurno pružiti šansa za rad na novim projektima u SAD-u.

Gospođica Lan je urednica kineskog TV showa ‘Zheng Da Variety Show’, koji je za kratko vrijeme postao veoma popularan u Kini, a prati ga preko 200 miliona gledatelja, dok naprimjer show slavne Oprah u Americi prati samo sedam miliona gedatelja.

Ova popularna Kineskinja je također suosnivač medijske kuće 'Sun Media Investment Holding', koja je druga po veličini u Kini, a Yang Lan je i istaknuti borac za ljudska prava u svojoj domovini. Između ostalog bila je i ambasador na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Kompanija CAA (Creative Artists Agency) koja predstavlja najznačajnije osobe iz muzičke, filmske i TV industrije, kao što su Cameron Diaz, Simon Cowell i David Bowie predstavljaće i ovu mladu, uspješnu damu koja vjeruje da će uspjeti "zavladati" Sjedinjenim Američkim Državama.