Film/TV
0

Kina uvela stroge zabrane za talent show emisije

Sarajevo-x.com
Kina je naredila stroge mjere i zabrane za sve TV emisije poput Pop idola i talent showa. Zabrane su uslijedile jer vlasti smatraju kako su do sada takve emisije negativno utjecale na omladinu pa će od sada učesnici i voditelji tih popularnih emisija morati paziti na ponašanje, oblačenje te na ono što govore.

Kina je uvela stroge zabrane za popularne TV reality-show emisije zbog, kako oni kažu, negativnog utjecaja na omladinu, prenio je u ponedjeljak BBC.

Prema novim pravilima, učesnici moraju biti zreli i zdravi, a voditelji emisija ne smiju flertovati jedni s drugima ili biti nepristojni.

Iako su ovakve emisije vrlo popularne u Kini, vlasti su odlučile zabraniti da se emituju u udarnom večernjeme terminu. Također, više se neće moći glasati sms porukama, telefonom niti putem Interneta.

Učesnici i voditelji morat će biti pristojno obučeni kako priliči moralnim i estetskim načelima, a osim što ne smiju flertovati jedni s drugima ili davati seksističke primjedbe, morat će paziti i na rječnik kojim se koriste.