Film/TV
0

Kevin Spacey se vraća u ulozi Lexa Luthora

Sarajevo-x.com
Prema navodima magazina Variety, glumac Kevin Spacey vraća se na filmsko platno u ulozi Lexa Luthora iz filmova "Superman". Novi nastavak, "Superman: Man of Steel" u kino dvoranama pojavit će se 2009. godine.

Magazin Variety prenosi da je režiser filmova o "Supermanu", Bryan Singer održao sastanak sa glumcem Kevinom Spaceyem i uspio ga nagovoriti da prihvati ulogu Lexa u novom nastavku "Superman: Man of Steel".

Spacey je naglasio da bi volio ispoštovati isti raspored snimanja koji je uspostavljen i prilikom radova na filmu "Superman Returns" tako da njegovo odsustvo ne poremeti obaveze prema londonskom pozorištu "Old Vic", u kojem ovaj glumac radi na mjestu umjetničkog direktora.

"Moji su se prioriteti promijenili. Pozorište je sada na prvom mjestu u mom životu, ali ja istinski volim filmove i nastavit ću snimati kada god to bude moguće", priznao je Kevin u razgovoru za časopis Variety.

Uprkos brojnim angažmanima i obavezama ovog glumca, Kevina će svi njegovi fanovi moći vidjeti i u komediji "Fred Claus" koja u kino dvorane dolazi krajem ove godine, a njegove glasovne sposobnosti moći će se poslušati na CD-u "Forever Cool" na kojem je otpjevao dvije kompozicije, a koji izlazi 14. avgusta u čast Deanu Martinu.