Poruke na Twitteru
2

Kevin Hart zbog homofobnih stavova ipak neće biti domaćin na dodjeli Oscara

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Iako je prije dva dana objavljeno da će domaćin 91. dodjele Oscara koja će se održati 24. februara 2019. godine u holivudskom Dolby Theatru biti Kevin Hart, to se ipak neće dogoditi.

Razlog zbog kojeg Kevin ipak neće voditi jednu od najprestižnijih dodjela nagrada su njegovi tvitovi u kojima je izražvao svoje homofobne osjećaje i stavove.

Iako se dugo želio naći u ulozi voditelja ceremonije dodjele Oscara, Kevin se ipak morao povući.

"Donio sam odluku da ću odstupiti od vođenja ovogodišnjeg Oscara. Iskreno se izvinjavam LGBTQ zajednici za moje nesmotrene izjave iz prošlosti. Žao mi je što sam povrijedio te ljude", napisao je Hart.

Ranije je Kevin na svom Instagram profilu objavio video u kojem je rekao da je odbio zahtjev Akademije filmskih umjetnosti i naukada se izvini. Također je dodao kako mu je akademija dala ultimatum, ili da se izvini zbog tvitova ili da odstupi od uloge domaćina na dodjeli Osacara.

Bez obzira na sve, Kevin im je zahvalan na ukazanoj prilici te se nada će nekada ponovo dobiti priliku da vodi ovu dodjelu nagrada.

Podsjećamo, nakon službene objave da će voditi dodjelu najprestižnijih filmskih nagrade, komičar je na Instagramu napisao kako je sretan jer to priželjkuje već duže vrijeme.