Film/TV
550

Kenan Imirzalioglu iz serije "Ezel" dolazi u Sarajevo

Anadolija
Kenan Imirzalioglu
Kenan Imirzalioglu
Turski glumac Kenan Imirzalioglu, poznat po ulozi Ezela u istoimenoj turskoj hit seriji, kao i po ulozi Mahira u seriji "Karadayi", dolazi na otvaranje 6. Festivala turskog filma u Sarajevu, javlja Anadolu Agency.

Festival turskog filma, u organizaciju Ureda savjetnika za kulturu i turizam ambasade Republike Turkse u Sarajevu, ove godine će biti održan od 26. aprila do 1. maja. Projekcije u okviru festivala će biti upriličene u kinu Meeting Point u Sarajevu, a zatim od 7. do 11. maja u Multipleks Cinestaru u Motaru.

Zanimljivo otvaranje

Ataše za kulturu i turizam ambasade Republike Turske u BiH Cengiz Aydin, u izjavi za AA, kazao je kako se nastoji svake godine u okviru festivala osigurati nove aktivnosti i dovesti goste kako bi privukli pažnju publike.

"Trebamo organizovati zanimljivo otvaranje, a trebamo, osim u Sarajevu, i u nekim drugim gradovima organizovati festival. Kao i prošle godine, otvaranje festivala će biti u Sarajevu. Građani će moći filmove besplatno gledati od 26. aprila do 1. maja sa bosanskim titlovima. Nakon Sarajeva, festival će se nastaviti u Mostaru između 7. i 11. maja", rekao je Aydin, dodajući da će u okviru ovogodišnjeg festvala biti prikazani filmovi "Uzun Hikaye", "Yunus Emre Aşkın Sesi", "Zerre", "Uzak", "Propaganda" i "Tepenin Ardi".

Imirzalioglu i Sinav gosti na otvaranju festivala

Cengiz je također kazao da će, kao i na prethodnom, i ovogodišnjem festivalu prisustvovati poznati glumci i režiseri iz Turske.

"6. Festival turskog filma će otvoriti film 'Uzun Hikaye'. Režiser tog filma, Osman Sinav, i poznati tuski glumac Kenan Imirzalioglu, koji je glumio glavnu ulogu u tom filmu, biće naši gosti na otvaranju festivala, 25. aprila u Uniticu. Naš izbor je bio da na otvaranje dođu režiser i glumac koji su poznati i u bh. javnosti", kazao je Aydin.

On je u razgovoru sa ekipom AA otkrio i kako jedan od najpoznatijih turskih režisera Sinav planira snimati film o Bosni, te da će ova njegova posjeta biti prilika za uspostavljanje dobre saradnje sa ljudima iz svijeta bosanskohercegovačkog filma.