{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kenan Ćerimagić napustio TV Hayat i prešao na N1

24.3.2014. u 09:44
0
12
Kenan Ćerimagić napustio TV Hayat i prešao na N1
0
Kenan Ćerimagić napustio TV Hayat i prešao na N1
Kenan Ćerimagić
Regionalni informativni TV kanal N1, nastao u saradnji sa globalnom mrežom CNN, koji će do ljeta početi s emitiranjem program iz tri velika centra u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu, postigao je dogovor o angažmanu Kenana Ćerimagića na novoj televiziji.
Dugogodišnji direktor vijesti i specijalnih projekata TV Hayat Kenan Ćerimagić pridružio se timu N1 u Sarajevu kojeg predvodi direktor N1 za Bosnu i Hercegovinu Amir Zukić.

Ćerimagić je u svojoj uspješnoj karijeri sarađivao sa najjačim medijima u regiji i svijetu, a znanje je između ostalog sticao i na CNN-u u Atlanti.

“Prelazak na N1 je logičan slijed događaja koji su počeli još 2000. Saradnja sa CNN-om je iskustvo koje je usmjerilo moju karijeru. Naučio sam kako u Vijesti unijeti život i priče ispričati na objektivan, a gledateljima razumljiv i interesantan način. Spoznao sam kako organizacija, struktura, pravila, tehnologija i grafika mogu dovesti do poboljšanja kvaliteta, kako svi trebaju znati raditi sve, te da učenje nikad ne prestaje. Nakon 16 godina došlo je vrijeme da sam sebi podignem letvicu, izađem iz zone komfora i svoje znanje i iskustvo uložim u veliki regionalni projekat iza kojeg stoji CNN. Sretan sam što sam uvijek bio dio projekata koji su ili postavljali ili dizali standarde u domaćoj TV industriji”, kazao je Ćerimagić.

Generalni direktor N1, dugogodišnji urednik i novinar CNN-a, Brent Sadler, izjavio je kako će producentsko iskustvo koje posjeduje Ćerimagić dati dodatni kvalitet tima N1 u BiH.

“Naš direktor u Sarajevu Amir Zukić uspio je okupiti sjajan tim mladih i uspješnih ljudi koji definitivno postaju najjača news redakcija u Bosni i Hercegovini. U Beogradu i Zagebu također smo okupili timove vrhunskih profesionalaca. Svi zajedno postajemo jedna velika porodica N1 koja će u programskom i produkcijskom smislu biti pravo osvježenje za milione gledalaca širom regije. Raduje me dolazak Kenana koji je već sarađivao sa CNN-om i u svom radu pokazao da zna šta znači moderan pristup informativnom program, baziran na najvišim profesionalnim standardima”, rekao je Sadler.

N1 je potpisao partnerski sporazum sa Turner Broadcasting System Europe Limited, matičnom kompanijom CNN Internationala, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a za regiju. N1 će program emitirati iz tri informativna produkcijska centra u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu.

Glavni financijski investitor N1 je United Group, vodeća "pay TV" platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvata i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Sloveniju i Telemach BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, te Total TV, najveću satelitsku platformu u jugoistočnoj Evropi. U oktobru 2013. godine, vodeći svjetski investicijski fond KKR, sa sjedištem u New Yorku, preuzeo je United Group, što predstavlja prvu direktnu investiciju KKR-a u jugoistočnoj Evropi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: