Glumac fizički iscrpljen
32

Keanu Reeves molio da ga ubiju u "John Wick" franšizi, producenti ostavili mogućnost za peti dio

L. R.
Keanu Reeves (Screenshot/Youtube)
Keanu Reeves (Screenshot/Youtube)
Glumac Keanu Reeves je želio da ubiju njegov lik u četvrtom nastavku popularne franšize o Johnu Wicku.

Naime, producent filma "John Wick" Basil Iwanyk rekao je da je Keanu Reeves molio tim koji stoji iza dugotrajne akcijske franšize da ubiju njegov liku na kraju filma jer je toliko fizički iscrpljen nakon snimanja svakog dijela da mu je teško nastaviti.

Međutim, producenti ga nisu poslušali i ostavili su tu mogućnost za peti nastavak.

"Nakon drugog, trećeg i četvrtog filma, snimanje ovih filmova je tako iscrpljujuće i uništava Keanua, fizički i emocionalno. Na kraju, on uvijek kaže: 'Ne mogu to ponoviti', i slažemo se s njim," rekao je Iwanyk.

U nastavku teksta slijede spoileri

"John Wick 4" završio je Johnovom pretpostavljenom smrću nakon što se natjecao u dvoboju da se oslobodi. John biva upucan u trećoj rundi dvoboja i naizgled umire na stepenicama bazilike Sacre Coeur dok ima viziju svoje pokojne žene Helene. Film zatim prelazi na posljednju scenu Winstona (Ian McShane) i Bowery Kinga (Laurence Fishburne) koji posjećuju Johnov nadgrobni spomenik.

Redatelj Chad Stahelski otkrio je da je snimljen i testiran konkretniji završetak akcijskog šatora. U ovoj verziji filma nije bilo sumnje da je John Wick preživio događaje dvoboja.

"Imali smo drugačiji kraj. Doista ste vidjeli Johna Wicka na kraju filma. Tako da je bilo vrlo jasno da je još uvijek živ. Publika s kojom smo testirali apsolutno je preferirala dvosmisleni kraj", rekao je Stahelski.

Dvosmislen završetak filma mnoge je naveo da se zapitaju hoće li se Reeves vratiti za peti film o "John Wicku". Inače "John Wick 4” moguće je pogledati na platformi Hulu.