Film/TV
0

Keanu Reeves je Hellblazer

Klix.ba
Keanu Reevesov sljedeći akcioni heroj neće biti smiren kao Neo, a bijes stripovskog lika Hellblazera ga je i primamio da prihvati ulogu u ovoj adaptaciji stripa.

"On je ljut, ali je u srcu dobar", rekao je nedavno Keanu o ovom stripovskom razbijaču, kojem je pravo ime John Constantine. U Hellblazer stripu, koji je namijenjen odrasloj publici, Constantine je Englez sa okultnim moćima, lažov i varalica, ali na kraju uvijek uspije uraditi pravu stvar.

Reeves jedva čeka rad na adaptaciji ovog stripa za veliki ekran, a film će se jednostavno zvati Constantine, čija će produkcija trebala početi ovog septembra. Zanimljivo je napomenuti da se i Nicolas Cage, inače veliki ljubimac stripova, borio za ovu ulogu, te je kao i u brojnim drugim superherojskim filmovima (Ghost Rider, Superman) morao odustati zbog drugih glumačkih obaveza. Constantine će ujedno biti i režiserski debi (makar što se dugometražnih filmova tiče) Francisa Lawrencea, koji u svom rezimeu ima spotove Britney Spears, P.O.D. i Jennifer Lopez.

Constantine je kreirao legenda stripa Alan Moore, čiji From Hell je bio baza za horror triler iz 2001. godine sa Johnny Deppom i Heather Graham u naslovnim ulogama. Mooreov League of Extraordinary Gentlemen će također biti adaptiran na veliki ekran, sa Seanom Conneryom u glavnoj ulozi, a izlazi ovog ljeta.

Constantine bi trebao izaći na ljeto 2004.