Biografska priča o divi
1

VIDEO / Kćerka Nine Simone ne želi da lik njene majke tumači Zoe Soldana

Klix.ba
Zoe Soldana
Zoe Soldana
Nakon niza biografskih filmova došla je nared i ekranizacija priče o legendarnoj pjevačici Nini Simone. Još uvijek nije poznato koja od holivudskih glumica će tumačiti lik ove dive, ali glasine kažu da bi to mogla biti Zoe Saldana.

Prema nekim glasinama lik ove dive je trebala utjeloviti pjevačica Mary J. Blige, međutim, Ninini fanovi su protiv i jedne i druge. Prema pisanju američke štampe fanovi Nine Simone su čak pokrenuli i online peticiju u kojoj traže da lik ove dive u biografskom filmu "Nina" igra neko ko zaista liči na nju.

U cijelu diskusiju oko toga ko će tumačiti lik njene majke, uključila se i kćerka legendarnje pjevačice, glumica sa Broadwaya, koja se u javnosti predstavlja isključivo prezimenom Simone.

Ona je nedavno za magazin Ebony izjavila da nema ništa protiv Zoe Soldane, te da čak voli njen rad i da je oduševljavaju filmovi i uloge koje je Zoe tumačila, ali bez obzira na to što je dobra glumica, više bi voljela da njenu majku glumi neko drugi.

"Zaista volim i poštujem rad Zoe Soldane. Pogledala sam neke od njenih filmova i zaista sam uživala. Kao glumica poštujem njen rad , ali isto tako znam da tamo negdje postoje druge glumice koje bi odlično utjelovile lik moje majke. Odavno već u glavi imam glumice kao što su Kimberly Elise ili Viola Davis, koje bi zasigurno bile bolje rješenje", izjavila je kćerka dive o kojoj će se snimati film.