Talentovana Zala
29

Kćerka Branka Đurića Đure osvaja svijet glume, ostvarila uloge u dva filma

I. S.
Foto: Instagram/zaladjuric
Foto: Instagram/zaladjuric
Zala Đurić Ribič, kćerka Tanje Ribič i Branka Đurića Đure, odlučila je krenuti stopama roditelja i zakoračiti u svijet glume.

Naime, ostvarila je uloge u filmovima "Šesti autobus" Eduarda Galića te "Deda ide na jug" Vincija Voguea Anzlovara.

"Kada sam bila u Esminim cipelama (glavni lik u filmu "Deda ide na jug"), pomislila sam 'Ja sam ona. Ovo je tako lako.' Onda sam ušla u Olivijine cipele (glavna uloga u "Šestom autobusu") i opet sam pomislila isto. Na oba filma radila sam simultano. Sada, kada sam ih pogledala, mogu reći da vjerujem da su ovi likovi totalno različiti. Esma je jaka, Olivia je lahka. Esma je 'najveća' Romkinja, Olivia ne može biti 'više bijela'. Lekcija koju sam naučila: Ja sam svaka žena, sve je to u meni. Oba filma su trenutno u kinima", napisala je na svom Instagram profilu.

Duro je nedavno u razgovoru za Klix.ba govorio o Zalinom glumačkom angažmanu, odnosno tome šta joj je savjetovao prije nego što se odlučila baviti ovim poslom.

"Prije nego što je počela studirati glumu, moj savjet je bio da nađe neki drugi posao. Probao sam je odgovoriti od toga. Rekao sam joj da postoji samo jedna teža profesija od glumca, a to je glumica. Nasreću, nisam je uspio odgovoriti. Ona je jako talentovana. Završila je glumu u New Yorku i sada igra u hrvatskom filmu 'Šesti autobus', koji ruši rekorde u regiji. Glumi i u slovenskom filmu 'Deda ide na jug'. U oba je dobila glavnu žensku ulogu. Trenutno sprema svoju drugu knjigu poezije. Muzikom se ne više ne bavi toliko", naveo je.

"Šesti autobus" je film o mladoj ženi koja pokušava saznati gdje i kako je muškarac iz njene prošlosti umro tokom okupacije Vukovara. Ova potresna drama o padu Vukovara svoje uporište ima u istinitoj priči o tzv. šestom autobusu kojim su zarobljeni branitelji i ranjenici odvezeni iz Vukovarske bolnice, a čija sudbina nije poznata ni nakon više od 30 godina.

"Deda ide na jug" donosi priču o tome kako Vlado kidnapuje svog najboljeg prijatelja Borisa iz bolnice jer ne želi da prihvati činjenicu da on umire. Odlučuje da ga odvede u Srbiju kako bi upoznao njegovu dugogodišnju ljubav Nedu, s kojom je prije nekoliko godina prekinuo kontakt sticajem nesretnih okolnosti. Isprva sve ide po planu, a onda im Romkinja Esma poremeti planove.