Serija "The Kennedys"
0

Katie Holmes u ulozi Jackie Kennedy

Sarajevo-x.com
Katie Holmes
Američka glumica Katie Holmes glumi suprugu ubijenog američkog predsjednika Johna F. Kennedyja u mini serijalu koji rekonstruiše najtužnije trenutke u historiji Sjedinjenih Američkih Država.

Katie Holmes (34) je prošli mjesec provela na snimanju serijala "The Kennedys" u Torontu u Kanadi. Bila je obučena u crnu haljinu i nosila je crne kožne rukavice.

Predsjednik J. F. Kennedy je ubijen 22. novembra 1963. godine u Dallasu, u Texasu, a pokopan je tri dana kasnije na groblju Arlington u Washingtonu.

Procjenjuje se da je oko milion Amerikanaca činilo povorku koja je bila prisutna na sahrani, dok je još milion ljudi pratilo događaj putem televizijskog prenosa.

Jackie Kennedy i njena djeca, John Jr. i Caroline, su se vozili iza mrtvačkih kola u crnom automobilu u pratnji predsjednikove braće Roberta i Edwarda Kennedyja.

Jedan od najupečatljivijih trenutaka toga dana je bio kada je John Jr. istupio naprijed i salutirao u trenutku kada je kovčeg njegovog oca napuštao katedralu.

John Jr. je također umro mlad u avionskoj nesreći kada se avion kojim je upravljao srušio u Atlantski okean 1999. godine.

Serijal u kojem glumi Katie Holmes govori o usponu i padu političke dinastije i kontroverznoj smrti predsjednika J. F. Kennedyja će biti prikazan sljedeće godine na History Channelu, objavio je "Daily Mail".