Film/TV
0

Kate Winslet utjelovljenje zla u novoj drami o holokaustu

Sarajevo-x.com
Snimanje drame o holokaustu pod imenom “The Reader” je nastavljeno u Berlinu nakon što je prošle godine produkcija obustavljena zbog trudnoće Nicole Kidman, prenosi Hollywood Reporter.

Kate Winslet će umjesto Kidman tumačiti lik stražara koncentracionog logora. Uz nju će se u filmu pojaviti Ralph Fiennes, Bruno Ganz, David Kross i Alexandra Maria Lara.

Radnja filma se odvija u postratnoj Njemačkoj i bavi se tinejdžerom koji započinje dugu, opsesivnu ljubavnu aferu sa likom koji tumači glumica Winslet, zvijezda”Titanica”. Mladić nikad ne sazna dovoljno o ljubavnici, a jednom kad ona iznenada nestane, on se miri s tim da je nikad više neće vidjeti. Međutim, uskoro otkriva da je njegova ljubavnica optužena i da se nalazi na suđenju ratnim vojnim zločincima, nacistima. Uskoro postaje jasno da je ona kriva i da je počinila zločin neviđenih razmjera.

Na projektu ponovo sarađuju Stephen Daldry i scenarista David Hare, koji su ranije sarađivali sa glumicom Kidman na filmu “The Hours” (“Sati”). Film“The Reader” je baziran na svjetskom bestseleru njemačkog autora Bernarda Schlinka.

Produkcijske kuće MGM i Winstein Co. premijerno će predstaviti film u decembru u SAD-u.