Uskoro premijera
7

Kate Winslet u neobičnoj ulozi: Pogledajte trailer za "Ammonite"

L. K.
Kate Winslet i Saoirse Ronan traže fosile i grade poseban odnos u novom filmu "Ammonite", čiju režiju potpisuje Francis Lee, piše Variety.

Radnja filma gledatelje će odvesti u 1800. u Engleskoj. Winslet tumači ulogu Mary Anning, lovkinju na fosile koja radi sama na obali na jugu zemlje. Iza nje su godine u kojima je ostvarila nekoliko velikih geoloških otkrića, te sada živi tiho, skupljajući sitne fosile koje prodaje turistima i tako zarađuje za sebe i svoju bolesnu majku.

No njenu svakodnevnicu prekida pojava bogatog turiste koji je posjećuje i moli da se pobrine za njegovu bolesnu suprugu Charlotte Murchison (Saoirse Ronan), koja boluje od "melanhonije". Nudi novac u zamjenu za to da njegova supruga istražuje fosile sa Anning, na šta ona pristaje i nakon toga počinje provoditi dane sa Murchison, nakon čega njih dvije formiraju poseban odnos.

"Ammonite" je trebao biti prikazan na filmskom festivalu u Cannesu, no zbog koronavirusa premijerno prikazivanje bit će upriličeno na Toronto Film Festivalu u septembru.