Film/TV
0

"Karaula" premijerno prikazana u Zagrebu

FENA
Najnoviji film hrvatskog reditelja Rajka Grlića "Karaula", komedija nastala prema hit romanu Ante Tomića "Ništa nas ne smije iznenaditi", premijerno je u utorak naveče prikazan u zagrebačkom Cinestaru.

Uz brojnu publiku na premijeri je bio i predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić koji je izjavio da je film "sjajan" dodavši kako počinje kao komedija, a završava kao melodrama ili drama.

"Kažu za Bosance da ako žele vidjeti dobar film, onda ga i snime, a mislim da nakon ovoga filma i mi to možemo reći", rekao je.

Film Karaula prati doživljaje grupe vojnika u karauli na jugoslavensko-albanskoj granici u ljeto 1987. Priprema za snimanje filma trajala je dvije godine, sniman je devet sedmice na autentičnim lokacijama na makedonsko-albanskoj granici, u Nacionalnom parku Galičica iznad Ohridskog jezera te u gradu Bitoli.

Film je prva regionalna koprodukcija između svih zemalja bivše Jugoslavije, Mađarske, Velike Britanije, Austrije kao i Fondacije za podršku koprodukcijama Vijeća Europe - EURIMAGES, Hrvatske radiotelevizije i Ministarstva kulture RH.

Uz Emira Hadžihafizbegovića, Tonija Gojanovića i Sergeja Trifunovića u filmu se pojavljuju i Bogdan Diklić, Hrvoje Kečkeš, Verica Nedeska te brojni drugi glumci.

Film Karaula u distribuciji Blitz filma u redovnu distribuciju u hrvatska kina dolazi 30. marta.

Publika je dugotrajnim pljeskom nagradila protagoniste filma na čelu sa scenaristom i rediteljem Tomićem i Grlićem.