Film/TV
0

"Kako se riješiti šefa 2" i "Pingvini sa Madagaskara 3D" u Cinema Cityju

Od 27. novembra do 3. decembra u Cinema City stižu dva nova filmska hita "Kako se riješiti šefa 2" i "Pingvini sa Madagaskara 3D".
"Kako se riješiti šefa 2" (Horrible Bosses 2) je komedija redatelja Sean Andersa, gdje glavne uloge tumače Jason Bateman, Jason Sudeikis, Jennifer Aniston, Kevin Spacey, Jamie Foxx nastavak je istoimene filmske uspješnice iz 2011. godine.

Daleu, Kurtu i Nicku dosta je nemogućih šefova pa odlučuju pokrenuti vlastiti posao. No, usprkos početnom entuzijazmu ubrzo uviđaju kako se stvari ne razvijaju onako kako su planirali. Krivca za to vide u prepredenom investitoru koji ih želi nasamariti i zbog kojeg im propadne business. Ojađeni i ponovo bez novca oni odlučuju oteti investitorovog sina.

"Pingvini sa Madagaskara 3D" (Penguins of Madagascar) je animirani film redatelja Erica Darnella.

Najelitniji tim na svijetu kojeg čine Spika, Kompa, Rico i Pišta, dobro poznata četvorka iz animiranog Madagaskar serijala, kreće u misiju za koju su se pripremali cijeloga života: na njihova krhka pingvinska leđa past će zadatak spašavanja svijeta!

Kako bi u tome uspjeli morat će otići na vrući afrički otok, a njihovo (ne)snalaženje u svim (ne)mogućim situacijama uzrokovat će glavobolje tajnoj agenciji Sjeverni vjetar za koju rade, ali i mnogima koji su podcijenili njihov naivan izgled.

Među njima će se naći i genijalni dr. Oktavijus Špric, naučnik iza čije se ljudske maske krije strašna hobotnica...