Film/TV
0

Kako se filmske zvijezde pripremaju za dodjelu Oscara

Sarajevo-x.com
Za manje od 24 sata, cijeli svijet će raspravljati o svečanoj dodjeli prestižne filmske nagrade Oscar. Iako će neki filmoljupci žučno raspravljati o tome da li se slažu sa izborom dobitnika, ali i nominiranih filmova i glumaca, najveću raspravu uvijek izazivaju haljine, nakit i frizure hollywoodskih zvijezda, te čiji stilisti nisu dobro obavili svoj posao.

Stoga je Daily Mail odlučio istražiti kako se slavni psihički i fizički pripremaju za ovaj veliki događaj.

Iako u noći dodjele Oskara, savršeni glamurozni izgled slavnih osoba mami naše uzdahe, činjenica je da je njihova besprijekorna pojava zapravo rezultat mnoštva estetskih i drugih tretmana poput izbjeljivanja kože, ubrizgavanja botoxa, korekcije stopala, čišćenja dekoltea, uzimanja lijekova protiv anksioznosti i liposukcija u posljednji tren.

[SLIKA]8[/SLIKA] Dakle, osobe koje bi trebale dobiti naš najveći apaluz nisu slavni i poznati već njihovi lični treneri, estetski hirurzi, ortopedi, kozmetičari, dermatolozi i stomatolozi koji i više nego uspješno uklanjaju njihove nesavršenosti.

Plastične operacije

Samo nekoliko mjeseci prije jednog od najiščekivanijih događaja svake godine plastični hirurg sa Beverly Hillsa, Renato Calabria, osmislio je revolucionarni "One Stitch Facelift", zahvat kojim se podiže opuštena koža na licu i zateže samo jednim šavom ispod ruba čela gdje počinje rasti kosa, sa obje strane lica. Žene Hollywooda su naprosto poludjele za ovim zahvatom.

Glumice koje su već u četrdesetima, a žele izgledati mnogo mlađe, odlaze plastičnom hirurgu Richardu Ellenbogenu koji radi zahvat "Volumetric Face Lift". Špricom se uzima salo iz predjela stomaka pacijenta i ubrizgava se ispod očiju, u obraze ili između nosa i usta.

Prema riječima kozmetičkog hirurga sa Manhattana Camerona Rokhsara hit ovogodišnje dodjele Oskara svakako je "Radiesse", zahvat koji se koristi za oblikovanje lica, jer uspješno ublažava bore, podiže jagodice i ističe bradu.

Blještavo lice

Najposjećenija čekaonica u posljednje vrijeme svakako je čekanoica dermatološke klinike Sonyje Dakar, na Beverly Hiilsu, gdje mnoge slavne osobe odlaze na tretman lica koji košta čak gotovo 2.000 dolara.

Poznato je da je Madonna prošle godine otišla na ovaj posebni tretman lica koji podrazumijeva čvrsto trljanje kože dijamantnim česticama, peeling, masku za lice na bazi zelenog čaja i UV terapiju za sprječavanje akni.

[SLIKA]1[/SLIKA] Hollywoodske zvijezde poput Drew Barrymore i Gwyneth Paltrow također su oduševljene ovom ekstravagantnom procedurom, te je redovno koriste.

Liposukcija u posljednji tren

Poznati dermatolog sa Manhattana Patricia Wexler se u svom poslu susreće sa mnoštvom neobičnih situacija, pa je tako imala slučajeve gdje su dizajneri zahtijevali hitnu liposukciju, pred samu dodjelu Oscara, za glumice kojima njihove haljine nisu "dovoljno dobro" stajale.

Frizura

Stilisti redovno savjetuju svojim slavnim klijentima da ostave kosu da raste do dodjele Oscara, što upravo Demetrius Pombo ove godine radi sa kosom Helen Mirren. "Želim da postignem izgled tridesetih ili četrdesetih, zato sam je zamolio da se ne šiša i pusti kosu da raste", objasnio je Pombo.

Zvijezde poput Jennifer Aniston i Gwyneth Paltrow vrlo često pribjegavaju privremenim ekstenzijama koje je vrlo lako skinuti.

Vježbanje

Lični trener slavnih i poznatih David Kirsch također ima mnogo posla nekoliko sedmica prije velikog događaja. Uvijek se najprije konsultira sa klijenticama o haljini kakvu planiraju nositi i zatim sastavlja plan vježbanja.

Najčešće su to vježbe za ruke i ramena, te gornji i donji dio leđa.

Prema Davidovim riječima, crveni tepih je doživio mnoge izmjene, zahvaljujući popularnosti mnoštva "magičnih proizvoda" koji se nose ispod odjeće.

Prelijepa glumica Liv Tyler je prošle godine marljivo radila Davidove vježbe čak dva puta dnevno kako bi zablistala na crvenom tepihu.

Dijeta

[SLIKA]7[/SLIKA] Oskarovka Helen Mirren priznala je kako je za jednu od dodjela Oscara bila na dijeti mjesec dana kako bi bez problema mogla odjenuti izabranu svečanu haljinu. Za većinu glumica, mađih i starijih, ovaj vikend će posebno biti pun nervoze i zabrinutosti zbog tjelesne težine.

Većina žena u Los Angelesu je bilo na dijeti Master Cleanse, koja podrazumijeva sedam dana konzumiranja limunade sa ljutim papričicama i sirupom od javora, te zasoljene vode i čaja laksativa.

A poznato je i da je jedan od prezentera Oscara proveo tri sedmice hraneći se posebnim shakeovima za doručak i večeru, uz malu salatu između ova dva obroka.

Kym Douglas i Cindy Pearlman, autorice knjige "Hollywood Black Book Of Diet Secrets", tvrde kako mnoge slavne osobe prije pojavljivanja na crvenom tepihu, poput modela Heidi Klum, jedu samo salatu poprskanu sirćetom kako bi ubile apetit i udišu miris grejpa kako bi zaustavile želju za šećerom.