Kraj četvrtog izdanja
0

Kako je protekla treća noć Live Stage Festivala: S.A.R.S. i Negativ rasplesali publiku na Skenderiji

N. O.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Završnica četvrtog izdanja Live Stage Festivala prošla je u odličnoj atmosferi, a sarajevsku publiku zabavljali su S.A.R.S., Električni orgazam, kao i grupa Negativ.

Posljednji dan Live Stage Festivala protekao je u jednako veseloj atmosfer kao i prva dva dana - za koju su se pobrinuli sljedeći izvođači: S.A.R.S., Električni orgazam, Negative, No color, Nervni slom, Metalni radnici i Nindže iz Haustora.

Najveće zvijezde večeri bili su grupa S.A.R.S. te Negativ koji su se među posljednjima pojavili na bini na platou iznad Privrednog grada Skenderija.

Publika je ovacijama dočekala Žarka Kovačevića i ekipu, a s njima su uglas pjevali hitove počev od "Lutke" preko "Perspektive", pjesme "Buđav lebac" do "Ti, ti, ti".

Rock grupa Negativ Sarajlije je rasplesala pjesmama "Tango", "Zbunjena", "Ja bih te sanjala", "Ti me ne voliš", kao i "Spusti me na zemlju".

Prve noći je publika imala priliku uživati u nastupima Zabranjenog pušenja i Divljih jagoda, a druge večeri Van Gogha, Nene Belana, te sastava Emir & Frozen camels.

Zvonimir Đukić Đule iz benda Van Gogh za Klix.ba je kazao: "Sarajevo vri od događaja i dobre atmosfere. Ove godine ima dosta koncerata, mislim da nikad više programa nije bilo. Ovo izgleda fenomenalno. Večeras smo na Live Stageu i drago nam je da dijelimo binu s kolegama. Festival je postao tradicija i drago mi je da se njeguje rokenrol".

Zahvaljujući podršci Turističke zajednice KS (Visit Sarajevo), Ministarstvu kulture i sporta KS, Gradske uprave Grada Sarajeva, Općine Centar te brojnih sponzora i medijskih partnera, ulaz na ovu manifestaciju je i ove godine bio besplatan.