Delta Planet
2

Kako izgleda moderni CineStar 4DX u Banjoj Luci

Klix.ba
Banjalučki CineStar 4DX koji je otvoren u shopping centru Delta Planet jedan je od majmodernijih kino centara u regiji. ima ukupno 6 dvorana sa 729 sjedišta izrađenim od kože sa pokretnim dijelom za dodatnu udobnost.

Posjetioci mogu uživati u kvalitetnom 3D prikazu sa "Ultimate RealD 3D" 3D uređaja čije su karakteristike još više tehnološki unaprijeđene. Neke od prednosti novog unaprijeđenog 3D uređaja su velika propusnost svjetlosti iz digitalnog projektora koja sad doseže čak 32 posto. Osim velike propusnosti svjetlosti projektora tu je i polarizator koji gotovo u potpunosti otklanja bilo koji takozvani "ghosting" efekt.

Novi 3D uređaj pruža i najkvalitetniji stereo kontrast polarizovanih 3D sistema u industriji te savršen kvalitet boja.

Tu je i eXtreme dvorana, zaštićen CineStarov format, koji gledaocima daje doživljaj filma na većem platnu, uz jači zvuk i bolji doživljaj sa laserskim projekcijama. Najveće interesovanje posjetilaca je pobudila 4DX™ dvorana, koja uz pomoć simulatora kretanja prati događanja na platnu, te je opremljena s mnogobrojnim specijalnim efektima, a kino iskustvo podiže na potpuno novi nivo u 4 dimenzije.

Upravo zahvaljujući tim efektima kao što su – ljuljanje, pokret naprijed i nazad, miris, vibracija naslona i sjedišta, snijeg, mjehurići, vjetar, kišna oluja, svjetlo, magla i drugi, gledaocima je omogućeno još realističnije kino iskustvo, jer gledajući film zaista mogu svim čulima doživjeti ono što su do sada mogli samo vidjeti i čuti – strašnu oluju, nježni povjetarac, ali i dim eksplozije ili ugodan miris kafe.

Osim tehnologije, u CineStaru je udobnost posjetilaca veoma bitan segment. Sjedišta su izrađena od kože, s pomičnim naslonom za dodatnu udobnost. Mnogobrojni parovi su izabrali "LOVE BOX" sjedišta, koji boravak u kinu čini privatnijim i opuštenijim. U dvoranama se nalazi i specijalno dizajnirana "VIP RELAX" sjedišta, koja su većih dimenzija od klasičnih sjedišta, naslon je pomičan, izrađena su od kože, a osim mjesta za odlaganje pica, imaju i mali stolić, te oslonac za noge. VIP RELAX sjedišta imaju i mali stolić te bežični punjač za mobilni telefon. Vodilo se računa i da kino mogu posjetiti svi građani, pa dvorane 1, 2 i 5 imaju mjesta za osobe s posebnim potrebama.

Nekoliko dana nakon velikog otvaranja kina u Banjoj Luci, Međunarodno kinematografsko udruženje (UNIC) proglasilo je CineStar Cinemas najboljim kinoprikazivačem u Evropi u 2019. godini, a nagradu će dodijeliti upravi Blitz - CineStara na kongresu CineEurope u Barceloni ove godine u junu.