Uputstvo za korištenje
649

Kako gledati film "Quo Vadis, Aida?" na platformi kina Meeting Point

L. K.
Novi film Jasmile Žbanić “Quo Vadis, Aida?” dostupan je za online gledanje u cijeloj BiH i zemljama regije. Na platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba film možete pogledati tako što se registrujete / unesete potrebne podatke, iznajmite film i u kućnoj atmosferi sa društvom gledate film.

“Quo Vadis, Aida?” (2020., 103 min.) je koprodukcija Bosne i Hercegovine, Austrije, Rumunije, Holandije, Njemačke, Poljske, Francuske, Norveške i Turske.

Radnja filma “Quo Vadis, Aida?” događa se u Bosni u julu 1995. Aida je prevoditeljica za Ujedinjene nacije u malom gradu Srebrenici. Kada srpska vojska zauzme grad, njena porodica je među hiljadama građana koji zaštitu traže u bazi UN-a. Kao osoba upućena u pregovore, Aida ima pristup ključnim informacijama koje prevodi. Šta će biti sa njenom porodicom i drugima – spas ili smrt? Koji bi korak trebala poduzeti?

Glavne uloge u filmu su ostvarili Jasna Đuričić, Izudin Bajrović, Boris Ler, Dino Bajrović, Raymond Thiry, Johan Heldenbergh, Boris Isaković, Emir Hadžihafizbegović, Edita Malovčić.

Nagrađen je na nekoliko festivala, a svjetsku premijeru je imao na Venecijanskom filmskom festivalu.