Nastavak avanture
0

Jumanji evolucija ove zime stiže i u bh. kina

Klix.ba
I dok brojimo zadnje sedmice do otvaranja novog avanturističkog filmskog hita "Jumanji: Dobrodošli u džunglu", Continental film predstavljamo vam ekskluzivni prilog u kojem se glumačka ekipa filma prisjetila originalnog filma iz 1995. godine koji je dosegao kultni status posebno među mlađim generacijama gledalaca.

Glumci novog Jumanjija otvoreno naglašavaju značaj prvog na novi film i na njih same. Posebno vrijedi istaknuti prerano preminulog Robina Williamsa, poznatog po ovoj i mnogim ostalim filmskim ulogama, ali i cijelu Jumanji priču koja ih je još kao djecu začarala. Svjesni toga da je originalni Jumanji mnogima obilježio djetinjstvo, ekipa nastavka htjela je zadržati upravo taj duh filma i prirodno nastaviti novi Jumanji koji svakako donosi novosti, promjene i nadogradnje, što sadržajne, što tehničke naravi.

I ovaj put u centru radnje je igra i to najposebnija igra na svijetu koja je jedva dočekala da bude ponovno zaigrana, a figure su ovog puta u rukama Dwaynea Johnsona, Kevina Harta, Jacka Blacka i Karen Gillan. U prvom Jumanjiju igra je oživila te su sva stvorenja iz Jumanjija došla u stvarni svijet. Ovaj put je situacija obrnuta te naši likovi dolaze u svijet Jumanjija gdje moraju, u realnom vremenu, završiti igru ili će zauvijek ostati zatočeni u njemu. Da stvar bude zanimljivija, u igru su ušli u tijelima avatara koje su sami nasumično izabrali, ne znajući važnost svog odabira. I sada, zajedničkim snagama i s novim vještinama, moraju završiti i pobijediti igru, što će im zasigurno biti izazov života.

Godine 1995. svijet se prvi puta upoznao s igrom Jumanji u istoimenom filmskom hitu koji je na svjetskim kino blagajnama zaradio preko 260 miliona dolara i u kojem je glavnu ulogu odigrao nezaboravni Robin Williams. Jedan je od najboljih i najvoljenijih filmova za djecu svih vremena te je upravo ovaj film mnogima obilježio djetinjstvo.

Avanturistički hit, redatelja Joea Johnstona, snimljen je prema knjizi Chrisa Van Allsburga i sjajan je spoj čudesnih specijalnih efekata, zavodljive priče o tajanstvenim i nevjerovatnim svjetovima te, na kraju, i odličnih glumačkih izvedbi. Iza sebe ostavio Robina Williamsa, ali i uspješne i poznate glumce koji su upravo u Jumanjiju stekli svoju prvu veću slavu – Kirsten Dunst, Bradleyja Piercea i Bonnie Hunt.

"Jumanji: Dobrodošli u džunglu" režirao je Jake Kasdan, široj publici najpoznatiji po režiji humorističnih hitova "Zločesta učiteljica" i "Snimka seksa" s Cameron Diaz. Snimanje filma odvijalo se tokom prošle godine na Havajima, a glumac Dwayne "The Rock" Johnson izjavio je da će ovaj nastavak ujedno značiti i veliku posvetu tragično preminulom glumcu Robinu Williamsu koji je tumačio glavnu ulogu u prvom filmu.