Ususret 28. izdanju
115

Jovan Marjanović: Izazov je napraviti izdanje SFF-a koje će podsjećati na ona prije pandemije

I. S.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Filmska magija se večeras vraća u glavni grad BiH - počinje 28. Sarajevo Film Festival. Tom prilikom direktor SFF-a Jovan Marjanović je za Klix.ba govorio o svojim očekivanjima od ovogodišnjeg izdanja.
"Ciljevi i misija SFF-a ostaju isti, samo se način na koji se oni realizuju mijenja u skladu s vremenima i izazovima koje ona donose. Tako smo u protekle dvije godine organizovali SFF koji se prilagođavao pandemijskim uslovima", rekao je.

Ipak, dobra vijest je ta da je pred nama festival bez bilo kakvih pandemijskih ograničenja, što, naravno, raduje Sarajlije i sve one koji se u naš grad s osmijehom vraćaju.

"Sada je pred nama izdanje festivala koje je povratak na ono što smo navikli. Dakle, s velikim brojem gostiju, punim dvoranama i otvorenim ljetnim kinima. Izazov je napraviti izdanje SFF-a koje će podsjećati na ona prije pandemije, ali sam siguran da ćemo u tome uspjeti", dodao je.

Euforija je velika i sigurno je da će svi ljubitelji sedme umjetnosti u bogatom programu uspjeti pronaći nešto za sebe.

"Vlada veliki interes gostiju i publike. Mislim da je pred nama divno izdanje SFF-a. Drago mi je da sam preuzeo festival u trenutku kada je to glavni izazov, a ne nešto kao što je globalna pandemija", zaključio je.

Podsjećamo, ulaznice za filmove u programu 28. SFF-a možete kupiti u glavnom Box Officeu u Bosanskom kulturnom centru (Branilaca Sarajeva 24). Više detalja o radnom vremenu i cijenama pronađite ovdje.

Ulaznice možete nabaviti i online na sff.ba i tickets.sff.ba. Raspored projekcija pogledajte na ovom linku. Plaćanjem ulaznica UniCredit MasterCard karticama putem online platforme ostvarujete 30 posto popusta. 28. Sarajevo Film Festival bit će održan od 12. do 19. augusta 2022.