Film/TV
0

Josh Hartnett u hororu "30 Days of Night"

Sarajevo-x.com
Josh Hartnett
Josh Hartnett
"30 Days of Night" je film koji je baziran na horor-stripu Stevea Nilesa i Bena Templesmitha. Holivudski glumac Josh Hartnett u njemu glumi šerifa grada u Aljasci kojeg opsjedaju vampiri. Vrlo je neobično za Hartnetta da glumi u ovakvim žanrovskim filmovima. Film će doživjeti premijeru 19. oktobra.

Horor - strip priča "30 days of night" je adaptirana za film koji uskoro izlazi. Osim ekipe filma, mnogi se nadaju da će biti hit jer je i sam strip vrlo popularan. Radnja se odvija u malenom gradu na Aljasci gdje krvožedni vampiri poharaju grad, a holivudski glumac Josh Hartnett u filmu glumi Ebena Olemauna - gradskog šerifa.

Za Josha Hartnetta je bilo vrlo neobično što je prihvatio ovu ulogu, s obzirom da do sada nije radio žanrovske filmove (osim male uloge u Frank Millerovom Sin Cityju).

"Pa ovo je film o vampirima, a ja smatram da su takvi filmovi odlični", izjavio je glumac za Comingsoon.net

"Oduvijek su mi se sviđali takvi žanrovi, a pročitao sam i strip. Mnogi misle da je to film u kojem svi samo vrište i nekud trče, ali nije baš tako. Nije bilo jednostavno odglumiti ovaj lik. Mnogo likova u filmu se nikad nije pomaklo iz svojih udobnih sobica, a sada moraju odlučiti da li će se žrtvovati za nekoga koga vole ili ne", rekao je Josh. . Hartnett se odlučio glumiti o ovom filmu zbog režiserovog prethodnog filma koji mu se svidio te prekrasnih lokacija na kojima se film "30 days of night" trebao snimati.

"Napravili su cijeli jedan grad na Novom Zelandu. Sve je izgledalo vrlo realno, čak smo išli snimati scene na snijegu u park Wanaka", rekao je Hartnett.

Film bi premijerno trebao biti prikazan 19 oktobra, ali prije toga još jedan Joshov film će se naći na premijeri. "Resurrecting the Champ" prvi put će se publici prikazati 24. augusta.