Na aukciji
0

Još jedan amaterski film Marilyn Monroe

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pedeset godina nakon snimanja filma "Neki to vole vruće" nađen je u Australiji amaterski film američke ikone Marilyn Monroe snimljen na setu.

Ovaj uradak stavljen je na aukciju, a aukcionar Charles Leski otkrio je da je dug 2,5 minute i prikazuje Monroe i njenog kolegu na filmu Tonyja Curtisa prije nego su snimili scenu na plaži u kojoj glumica pokušava privući pažnju muškarca žonglirajući.

Snimak također prikazuje i režisera Billyja Wildera i snimio ga je početkom 1959. godine američki mornar pozvan na snimanje nakon što je Monroe posjetila njegovu bazu u San Diegu, piše Reuters.

Film, u svojoj originalnoj Kodak kutiji, proslijeđen je njegovoj kćerki koja živi u Melbournu, u Australiji. Kad joj je otac umro, odlučila je da film proda, pomišljajući da ima neku važnost za svijet filma.

"Bio je značajan dio porodičnog folklora više decenija, ali sad već više od deset godina stoji u ladici, te ona nije znala šta bi s njim," kaže Leski.

Ove godine se pojavio i 47 minuta dug amaterski film Monroe i Clarka Gablea na snimanju "The Misfits" 1961. godine i prodan je na aukciji u SAD-u za 60.000 američkih dolara.

Monroe je umrla u augustu 1962. od predoziranja u 36. godini.