Johnny Depp je najpreplaćeniji glumac u 2015. godini

Klix.ba
23.12.2015. u 08:26
0
11
Johnny Depp je najpreplaćeniji glumac u 2015. godini
0
Johnny Depp je najpreplaćeniji glumac u 2015. godini Foto: EPA
Na osnovu analize magazina Forbes Johnny Depp je proglašen najpreplaćenijim glumcem u 2015. godini. Lista je formirana na osnovu analize zarade posljednja tri filma u kojima su igrali glumci koji su analizirani.
Za svaki dolar koji je Depp zaradio u 2015. godini, filmovi u kojima je igrao zaradili su tek 1,2 dolara.

Najveći "promašaji" od filmova u kojima je glumio Depp su "Mortdecai" i "Transcendence", koji je jedva uspio pokriti troškove koji su uloženi u film. Na drugom mjestu je slavni Denzel Washington, čiji su filmovi na osnovu svakog dolara koji je glumac zaradio, imali tek 6,5 dolara, a u analizu je uračunat i film The Equalizer iz 2014. godine.

Na trećem mjestu najpreplaćenijih glumaca je komičar Will Ferrell, čiji su filmovi "Anchorman 2", "The Campaign", i "Get Hard", prošli veoma nezapaženo, a zaradili su tek 6,8 dolara za svaki dolar koji je uložen u glumca.

Na listi zatim slijede Liam Neeson, Will Smith, Christian Bale, Channing Tatum, Brad Pitt, Ben Affleck i Tom Cruise.

Sa druge strane, glumac čiji su filmovi najviše zaradili na osnovu uloženih sredstava je Chris Evans. Filmovi u kojima je glumio zaradili su čak 181 dolar za svaki dolar koji je uložen u glumca. Veoma dobro kotiraju i Mila Kunis, Scarlett Johansson te Gwyneth Paltrow.


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: