Film/TV
0

John Turturro je žigolo, Woody Allen svodnik, a Sharon Stone mušterija

Klix.ba
Novi film Johna Turrtura "Fading Gigolo", u kojem on sam glumi žigola, a Woody Allen ga podvodi Sharon Stone, oduševio je publiku na Toronto film festivalu.

Turturro u svom novom filmu, koji potpisuje kao reditelj, scenarista i glavni glumac, prikazuje šta bi se desilo kada bi sredovječni muškarac počeo da prodaje svoje tijelo. U filmu Turturro glumi cvjećara iz New Yorka, Fioravantea, a Allen njegovog prijatelja Murraya, koji zatvara svoju knjižaru, budući da više niko ne kupuje knjige. Iz očaja, njih dvojica se okreću najstarijem zanatu na svijetu.

Sharon Stone u filmu želi da začini svoj brak seksom u troje te postaje Fioravanteova prva klijentica, koja ga prvo testira prije nego im se priključi i njen suprug.

U glavnim ulogama nalaze se još i Liev Schreiber i Sofía Vergara.

Allen (77) nije glumio u filmu koji nije sam režirao još od komedije "Picking up the Pieces" iz 2000. godine, a trenutno u Francuskoj snima svoj novi film.

"Pored Allenovog nevjerovatnog rada iza kamere, zaista ga je uzbuđujuće gledati kako glumi u nečijem tuđem filmu. Njegova duhovitost i ritam zaista dolaze do izražaja u ovom filmu, a Turturro zna kako da ga najbolje iskoristi", rekao je Cameron Bailey, dirketor Toronto film festivala.