Film/TV
0

Joaquin Phoenix se oprostio od glume

Sarajevo-x.com
Hollywoodski glumac Joaquin Phoenix objavio je da napušta glumačku karijeru da bi se posvetio muzici. Dobitnik Grammyja za soundtrack "Walk The Line" iz istoimenog filma odlučio se u potpunosti posvetiti muzičkoj karijeri.

Joaquin Phoenix (34) najpoznatiji je po ulozi legendarnog Johnnyja Casha u filmu "Walk The Line" za kojeg je bio i nominiran za prestižnu nagradu Oscar.

"Pripremajući se za tu ulogu, Phoenix je naučio svirati gitaru, a i prije je režirao muzičke spotove", rekla je glumčeva glasnogovornica Susan Patricola.

Mlađi brat pokojnog Rivera Phoenixa bio je relativno nepoznat dok se njegov brat, također talentirani glumac, nije predozirao i umro u jednom losanđeleskom noćnom klubu.

Nakon bratove smrti, Joaquin je dobio ulogu u filmu "To Die For" u kojem mu je partnerica bila Nicole Kidman. Kasnije su uslijedile uloge u filmovima "Gladiator" i "Quills".

Glumac je prošle sedmice u intervjuu za jedan američki magazin objavio da se nakon zadnjeg filma "Two Lovers" povlači iz glumačkog posla, te da se planira posvetiti muzici.