Popularni voditelj
12

Jimmy Fallon se nakon smrti majke vratio u "The Tonight Show" uz emotivni govor

Klix.ba
Deset dana nakon smrti majke Glorije, popularni voditelj Jimmy Fallon vratio se snimanju emisije "The Tonight Show" u suzama i uz emotivni govor koji je publika nagradila gromoglasnim aplauzom.

"Kao što mnogi od vas znaju, moja majka Gloria je nedavno preminula, zbog čega sam otkazao emisije kako bih ostao sa svojom porodicom i organizirao sprovod. Ona je bila najbolja publika. Ona je osoba koju sam uvijek pokušavao nasmijati i za koju sam sve radio", rekao je Jimmy na početku emisije.

Voditelj se potom prisjetio kako su on i njegova majka komunicirali uz stisak ruke.

"Kada smo bili mali, moja sestra i ja, uvijek smo čuvali majku za ruke kad bismo šetali. Ona bi me stisnula za ruku tri puta kako bi mi rekla da me voli (I love you), a onda bih i ja nju stisnuo da joj uzvratim. Prošle sedmice sam bio u bolnici i stisnuo sam joj ruku, ali jednostavno sam znao da nešto nije uredu", ispričao je Fallon.

Gloria Fallon umrla je 4. novembra u bolnici u New Yorku u Jimmyjevom naručju. Voditelj se zahvalio fanovima na podršci koju su mu pružili proteklih deset dana kako bi lakše prebrodio smrt svoje majke.

"Hvala vam što gledate emisiju. Nastavit ćemo raditi snažno kako bismo donijeli svjetlo i smijeh u ovaj svijet. Hvala vam što ste pomogli meni i mojoj porodici da se oporavimo. Mama, nikad te neću prestati nasmijavati. Volim te", riječi su kojima je Jimmy dirnuo brojnu publiku širom svijeta.

Gosti u njegovoj povratničkoj emisiji "The Tonight Show" bili su Jeff Daniels, Mary J. Blige i Taylor Swift.