Na početku karijere
55

Jeste li znali da je Shakira glumila u telenoveli? Otkupila je prava kako bi spriječila repriziranje

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Dok Shakiru prepoznaju po pjesmama koje su postale globalni hitovi poput "Hips Don't Lie" ili "Waka Waka", rijetko ko zna da se na početku karijere okušala i u glumi. Međutim, kako nije bila zadovoljna svojim izgledom u to vrijeme otkupila je prava na prikazivanje.

Kolumbijska pjevačica je imala 16 godina kada je glumila u telenoveli "El Oasis" iz 1993. godine, međutim brzo je shvatila da je pjevanje njen prvi izbor, a gluma vjerovatno nije bila jedno od njenih najboljih iskustava u to vrijeme zbog čega je otkupila prava kako bi spriječila repriziranje.

Shakira je glumila Luisu Mariju, koja nakon što se suočila sa prirodnom katastrofom u svom rodnom gradu, pronalazi ljubav sa Salomonom, kojeg glumi Pedro Rendon. Ako želite da gledate telenovelu, velike su šanse da nećete naći mnogo sadržaja na internetu, jer je pjevačica otkupila prava od CenproTV-a.

Na Twitteru je podijeljen jedan od rijetkih isječaka iz serije, a može se primijetiti da pjevačica izgleda znatno drugačije.

Reditelj Pedro Mogollon svojevremeno je otkrio za Buen Día Colombia da se Shakira izdvaja od glumačke ekipe iako je imala samo 16 godina.

"Znao sam da će ta djevojka prije ili kasnije stići daleko", rekao je i dodao: "Nisam bio iznenađen kada je postala zvijezda, znali smo da je to očekuje".

Otkrio je i da joj se nije svidjelo kako izgleda: "Htjela je da bude plavuša i to je bila njena odluka. Jednog dana sam stigao u Cenpro po platu i rekli su 'ima još jedan ček za tebe jer je neko kupio prava.' Znao sam da to više neće biti na televiziji".

Pjevačica je kasnije imala nekoliko pojavljivanja u serijama, ali u pojedinačnim epizodama. Obožavatelji se sjećaju njenog pojavljivanja u Disneyevom filmu "Wizards of Waverly Place" zajedno sa Selenom Gomez .