Cinema City
0

VIDEO / Jeste li spremni za nove Pirate s Kariba?

Sarajevo-x.com
Multipleks Cinema City za novu filmsku sedmicu najavljuje svjetsku premijeru novog nastavka blockbuster avanturističkog serijala "Pirati s Kariba" u 3D tehnologiji, početak pretprodaje ulaznica za svjetsku premijeru nastavka blockbuster komedije "Mamurluk 2" te nastavlja održavanje usluge "Ladies Night" u utorak, 24. maja.

Program Cinema Cityja od 19. maja predvodi avanturistički spektakl "Pirati s Kariba: Nepoznate plime" (Pirates of the Carribean: On Stranger Tides). Riječ je o dugo očekivanom četvrtom nastavku hit serijala oslonjenog na jedan od najpopularnijih tematskih parkova Disneylanda u kojem je 2003. godine prvi put na velikom ekranu neponovljivi Johnny Depp oživio jedinstveni karakter gusarskog kapetana Jacka Sparrowa.

Originalni film je na kinoblagajnama širom svijeta ostvario zaradu od preko 650 miliona dolara te se ubrzo ušlo u razvijanje još dva nastavka. Drugi film "Kovčeg mrtvaca" je 2006. godine prešao magičnu cifru od milijardu dolara na kinoblagajnama, dok je godinu kasnije treći nastavak "Na kraju svijeta" samo na američkim kinoblagajnama ostvario zaradu od preko 300 miliona dolara. Pune četiri godina fanovi širom svijeta su čekali na novi nastavak, kojeg ovog puta u Disneyevoj 3D tehnologiji rediteljski potpisuje Rob Marshall, Oskarom nagrađeni tvorac klasika "Chicago", a pored veterana serijala Johnnyja Deppa i oskarovca Geoffreya Rusha ovaj put u naslovnim ulogama gledamo Oskarom nagrađenu špansku ljepoticu Penelope Cruz i britanskog veterana Iana McShanea u ulozi legendarnog gusarskog kapetana Crnobradog.

Radnja filma, koji će sa prikazivanjem u Cinema Cityju početi paralelno sa američkim i svjetskim kinima, kreće nakon što Jack Sparrow sretne ženu iz prošlosti, koja ga iskorištava kako bi se dokopala informacije o mjestu gdje se nalazi Fontana mladosti. Uskoro ga nagovara da se ukrcaju na brod Queen Anne's Revenge, strašnog kapetana Crnobradog. Jack se uskoro nalazi u neočekivanoj avanturi u kojoj neće znati koga treba više da se boji - žene iz prošlosti ili Crnobradog...

Cinema City je u saradnji sa distributerom filma Art Servis pripremio i malo iznenađenje za gledatelje filma u prvom vikendu prikazivanja. Naime, svaki stoti gledatelj će na poklon dobiti jedan od promo itema filma "Pirati s Kariba: Nepoznate plime", a tu će biti muški sat, ženski novčanik, narukvica, rokovnici, marame, te originalni plakati filma. Nagradna igra za gledatelje traje do isteka zaliha.

Cinema City od 19. maja nastavlja i sa prikazivanjem SF horor hita "Sveti ratnik" putem 35 mm filmske kopije za sve one koji nisu uspjeli ovaj film pogledati u sedmici svjetskog otvaranja dvorani 1 u 3D tehnologiji a kreće i sa pretprodajom ulaznica svjetsku premijeru najočekivanije komedije godine "Mamurluk 2". U nastavku blockbustera Todda Phillipsa iz 2009. godine, koji je samo u Cinema Cityju imao preko 7.000 gledatelja, a na svjetskim kinoblagajnama inkasirao nevjerovatnih 500 miliona dolara, gledamo istu glumačku ekipu, koju čine Bradley Cooper, Ed Helms i Zach Galifianakis, a ovog puta ćemo uživati u njihovim avanturama u Bankoku.

"Mamurluk 2" na repertoar Cinema Cityja stiže 26. maja, paralelno sa otvaranjem na američkim i svjetskim kinoblagajnama.

Cinema City nastavlja sa uslugom "Ladies Night", u kojoj svakog utorka dame imaju svoje posebnu večer u kojoj ulaznicu i specijalnu ponudu Cafe bara mogu dobiti po cijeni od samo 7 KM, a za utorak, 24. maj, imaju u ponudi latte macchiato. Sa ulaznicom za "Ladies Night" dame u sedmici od 24. maja mogu u prodajnim salonima US Polo i Cacharel u BBI Centru ostvariti popust od 20% na kupovinu proizvoda.

Sve informacije o pretprodaji ulaznica za svjetsku premijeru "Mamurluka 2" i prikazivanju filma "Pirati s Kariba: Nepoznate plime 3D", promotivnoj akciji "Ladies Night", uslugema StudID ulaznica svakog ponedeljka, programu prikazivanja aktuelnih naslova, te uslugama multipleksa Cinema City svi zainteresovani mogu pronaći na filmskom portalu Cinemacity.ba, na kojem svaki dan mogu naći i najnovije vijesti iz svijeta sedme umjetnosti. Informacije o programu multipleksa i uslugama korisnici mogu dobiti i putem info telefona: 033 567 288.