{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jeremy Clarkson progovorio nakon skandala u Top Gearu, mogao bi napustiti BBC

14.3.2015. u 14:25
45
46
Jeremy Clarkson progovorio nakon skandala u Top Gearu, mogao bi napustiti BBC
45
Jeremy Clarkson progovorio nakon skandala u Top Gearu, mogao bi napustiti BBC
Jeremy Clarkson
Voditelj popularne automobilističke emisije "Top Gear" Jeremy Clarkson se oglasio nakon skandala u kojem se sukobio sa producentom tokom snimanja. U kolumni za britanski dnevnik "The Sun" je nagovijestio da bi mogao napustiti TV kuću BBC.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Clarkson je suspendovan ove sedmice nakon što se "obračunao" sa producentom emisije "Top Gear". U kolumni se usporedio s dinosaurusom.

"Izgubimo jednu životinju i dobijemo drugu. Priroda je napravila grešku kada je stvorila dinosaurusa. Bio je prevelik i prenasilan. Svi dinosaurusi su izumrli, a sada niko ne žali za njima. Ove velike životinje nemaju mjesta na svijetu koji je nastavio dalje", napisao je Clarkson u svojoj kolumni.

Do sada je više od 850.000 ljudi potpisalo peticiju kojom je zatražen povratak Clarksona na posao.

"Možete pokrenuti koliko god kampanja želite i tražiti podršku političara, ali uvijek dođe dan kad morate mahnuti velikim čudovištima i nastaviti dalje. Izgubimo jednu životinju da bi dobili drugu. Svijet ide dalje", dodao je Clarkson.

Simon Cowell, premijer David Cameron i Clarksonove kolege voditelji James May i Richard Hammond su mu u svojim saopćenjima pružili podršku, dok je Jonathan Ross bio među njegovim kritičarima.

BBC-ov generalni direktor Tony Hall je potvrdio ove sedmice da je on sudjelovao u istrazi o događajima koji su doveli do Clarksonove suspenzije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: