Tehnologija i TV
6

Jennifer Aniston ne vjeruje da bi "Prijatelji" danas bili uspješni

Klix.ba
Jennifer Aniston (Foto: EPA)
Jennifer Aniston (Foto: EPA)
TV serija "Prijatelji" bila je jedna od najuspješnijih koje su se ikada emitovale, ali jedna od njenih zvijezda, američka glumica Jennifer Aniston, svjesna je da su se vremena promijenila.

Razgovarajući sa novinarkom Ariannom Huffington kazala je da su tehnologija i društvene mreže sve popularnije posljednjih decenija i da bi zbog toga "Prijatelji" vjerovatno doživjeli fijasko.

"Šalili smo se zamišljajući kako bi bilo kada bi se serija danas prikazivala. Imali biste kafić pun ljudi koji samo bulje u svoje mobitele", kazala je Aniston. "Ne bi bilo nijedne prave epizode niti razgovora".

Iako se mnogi fanovi "Prijatelja" ne slažu s ovom pretpostavkom, Jennifer ima pravo.

Priznala je i kako je moderna tehnologija utjecala na njen život mimo kamera i objasnila zašto joj je važno držati se daleko od društvenih mreža.

"Za mene je to znak zaštite same sebe. O meni je već dovoljno toga napisano, a mnogo toga nije istina. Vidite, misterija o tome ko ste vi kao glumac na neki način već vam je oduzeta. Ovo je moj način da sačuvam svoju privatnost kao jedno mjesto koje je zaštićeno i samo moje, kao malo svetište", istakla je u razgovoru poznata glumica.