Nominacije za Zlatnu malinu
0

Jennifer Aniston jedna od najlošijih glumica u 2010.

Sarajevo-x.com
Jennifer Aniston  (Foto: Reuters)
Jennifer Aniston (Foto: Reuters)
Glumica Jennifer Aniston nominirana je za najgoru glumicu u 2010. godini, a Zlatnu malinu, za loše ostvarenje, mogao bi dobiti i Ashton Kutcher.

Dan prije dodjele Oscara, 26. februara, 31. put bit će dodijeljene Zlatne maline, nagrade koje je 1980. godine osnovao John Wilson. Zlatna malina se dodjeljuje glumcima koji su, uprkos dobroj zaradi svog filma, odigrali veoma loše, a nagrada se dodjeljuje i za najgora filmska ostvarenje, najgori scenario, te najlošije sporedne glumce.

Za najgori film u 2010. godini nominirani su "Twilight Saga: Eclipse", "The Last Airbender", "The Bounty Hunter", "Sex and The City 2" i "Vampires Suck".

Nominacije za najlošiju glumicu dobile su Jennifer Aniston za ulogu u filmu "The Bounty Hunter", Miley Cyrus za svoje ostvarenje u filmu "The Last Song", zatim sve četiri djevojke iz kultne serije i filma "Sex and the City" - Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis i Cynthia Nixon i to upravo za nastavak tog filma, te Kristen Stewart za ulogu u "Twilight Saga: Eclipse".

Zlatna malina za najgoreg glumca "smiješi se" Ashtonu Kutcheru za uloge u filmovima "'Killers" i "Valentine's Day", zatim partneru Jennifer Aniston na filmskom platnu - Gerardu Butleru za ulogu u filmu "The Bounty Hunter", Jacku Blacku za njegovo ostvarenje u filmu "Gulliver's Travels", Robertu Pattinsonu za uloge u "The Twilight Saga: Eclipse" i drami "Remember Me", te Tayloru Lautneru također za ulogu u filmu snimljenom prema knjizi spisateljice Stephenie Meyer - "The Twilight Saga: Eclipse".

Za najgoru sporednu glumicu nominirane su Jessica Alba, Cher, Liza Minnelli, Nicola Peltz i Barbra Streisand, dok su za najgoreg sporednog glumca nominirani George Lopez, Billy Ray Cyrus, Dev Patel, Jackson Rathbone i Rob Schneider.

U kategoriji najgorih reditelja našli su se Sylvester Stallone za film "The Expendables", Jason Friedberg i Aaron Seltzer za svoje ostvarenje "Vampires Suck", Michael Patrick King za nastavak filma "Sex and The City", M. Night Shymalan za "The Last Airbender", te David Slade za sagu "Eclipse".

Za najgori glumački par, odnosno parove, nominacije su osvojile sve četiri djevojke iz "Sex and The City 2", zatim svi glavni glumici iz film "The Twilight Saga: Eclipse", glavna postava u filmu "The Last Airbender", glumački par Jennifer Aniston i Gerard Butler za svoje ostvarenje u filmu "The Bounty Hunter", te Josh Brolin i Megan Fox za uloge u filmu "Jonah Hex".

Za najlošija 3D filmska ostvarenja u protekloj godini nominirani su "Cats & Dogs 2: Revenge Of Kitty Galore", "Clash of the Titans", "The Last Airbender", "Nutcracker 3D" i "Saw 3D".

Zlatnu malinu za najgori scenario dobit će jedan od sljedećih filmova: "Last Airbender", "Little Fockers", "Sex & The City 2", "Twilight Saga: Eclipse" ili "Vampires Suck".

Među nominiranima za najgori remake, odnosno filmski nastavak su: "The Twilight Saga: Eclipse", "Clash of the Titans", "The Last Airbender", "Sex & The City 2" i "Vampires Suck".

Inače, na dodjeli Zlatnih malina rijetko se pojave "nagrađeni" tašti glumci. Izuzetak je Sandra Bullock, koja je prošle godine došla na dodjelu i preuzela nagradu koju je osvojila za film "All About Steve".