Film/TV
0

Jelisaveta Seka Sablić u hit seriji na TV1: Stižu dolari od ponedjeljka do petka u 21h

Oni nemaju dolare, ali imaju bogatog ujaka koji upravo dolazi iz Amerike. A na njegovim dragim sugrađanima je samo da budu maštoviti i smisle najoriginalnije spletke kako da se okoriste o nesretnog Gorčila, ne slutivši pri tom da ga je gorka muka od besparice natjerala na povratak rodnoj grudi, ukratko glasi radnja nove srbijanske humoristične serije koja će se na programu TV1, od 9. janura, prikazivati od ponedjeljka do petka u 21h.

U seriji pojavljuje se afirmisana glumačka postava bez kojih komedija ne bi donijela toliko mnogo humora i zabave.

U ulozi nesretnog Gorčila je poznati srbijanski glumac Aleksandar Berček, koji je u karijeri igrao u preko 40 filmova, a glumio je i u brojnim pozorišnim predstavama. Godine 1980. dobio je Zlatnu arenu za ulogu Miška u filmu Tko to tamo peva. Jednu od zapaženijih ženskih uloga u seriji, ulogu Magdalene, supruge lokalnog mafijaša Guštera, ostvaruje i kraljica domaće komedije, Jelisaveta Seka Sablić. Ostale, ne manje neobične i simpatične, likove tumače također poznata imena srbijanskog glumišta: Mirjana Karanović, Petar Kralj, Milenko Zablaćanski, Nela Mihailović i Dragan Jovanović.

Radnja ove popularne humoristične serije, koja gledateljima kraj malih ekrana vraća osmijeh na lice, počinje tako da se Nenadu Neši Ljutiću, vlasniku kafane Lovačka priča, smještenoj u malenoj varoši u unutrašnjosti Srbije, javlja ujak Gorčilo iz Amerike i najavljuje svoj skori povratak u Srbiju, rukovođen željom da posljednje godine života provede na svom ognjištu. Neša, njegova supruga Živana, brat Peša i otac Aleksandar puštaju mašti na volji i prave planove šta će učiniti sa dolarima koje će bogati ujak donijeti sa sobom. Uskoro cijela varoš saznaje za ujaka pa svi smišljaju način kako bi se okoristili o bogatog sugrađanina, uključujući i lokalnog mafijaša Guštera, korumpiranog predsjednika opštine, novopečenu bogatašicu Elizabetu...

Ono što niko od njih ne sluti jeste da je Gorčilo bankrotirao i da se u Srbiju vraća bez dinara. Istovremeno, mladi opštinski službenik odlučuje da raskrinka predsjednika i njegove mutne poslove, a drugi tok serije prati njegovu ljubavnu romansu sa mladom sekretaricom Marinom. Odličan miks spletki i intriga, uz neizostavan humor, u ovoj seriji obećava gledateljima sigurnu zabavu.