U saradnji s Netflixom
42

Jedna od najpopularnijih komedija s Adamom Sandlerom dobit će nastavak

L. R.
Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube
Jedna od najpopularnijih komedija Adama Sandlerom "Happy Gilmore" dobit će nastavak.

Tokom prezentacije oglašivačima u srijedu u New Yorku, Netflix je potvrdio snimanje komedije, a također su potvrdili da će i Adam Sandler glumiti.

Inače, Sandler je glumio i bio koscenarist u filmu "Happy Gilmore" Universal Picturesa koji je režirao Dennis Dugan. Sportska komedija iz 1996. godine postao je jedan od Sandlerovih najpopularnijih filmova.

Sandler glumi bezuspješnog hokejaša koji ima problem s kontrolom bijesa, ali ubrzo otkriva da je talentiran za golf. On se pridružuje golf turneji kako bi osvojio novac za spas bakine kuće i suočava se s arogantnim profesionalcem po imenu Shooter McGavin (Christopher McDonald). Sporedna glumačka postava također je uključivala Julie Bowen i Carla Weathersa.

Glumac Christopher McDonald je prvi potaknuo glasine o nastavku još u maju, kada je otkrio da mu je Sandler pokazao prvi nacrt za film. McDonald je rekao da bi snimanje bila dobra ideja.

"Happy Gilmore" je 1996. zaradio gotovo 40 miliona dolara u kinima širom svijeta, što je pomoglo Sandleru da se učvrsti kao jedna od najvećih zvijezda komedije desetljeća.