Vremena su se promijenila
11

Jedna od najčeščih scena iz serije "Simpsonovi" odlazi u prošlost: Homer više neće biti nasilni otac

L. R.
Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube
Nakon 34 godine emitiranja i više od 750 epizoda animirane serije "The Simpsons", dolazi do značajne promjene kada je riječ o liku Homera.

Naime, Homer koji vrijedi za patrijarhalnog oca, u jednoj od epizoda 35. sezone priznao je da su se vremena promijenila i da on više neće daviti svog sina Barta.

Jedna od najčeščih situacija koja je uključuje Homera koji galami i davi svoje najstarije dijete tako što mu čvrsto stisne vrat do te mjere da Bart isplazi jezik odlazi u prošlost.

Novo izdanje jedne od poznatijih animiranih serija pokazalo je svoju spremnost da se nastavi kretati s kulturom koja ga okružuje te Homer više neće biti naslini otac.

Uprkos tome što je jedno od najprepoznatljivijih obilježja Homerove i Bartove dinamike oca i sina, radnja je često bila na meti kritika zbog svoje brutalnosti.

Međutim, u trećoj epizodi pod nazivom "McMansion & Wife", Homer izjavljuje da je promijenio svoje ponašanje kada on i njegova žena Marge posjete svog novog susjeda Thayera.Kad se Homer predstavi rukovanjem, novi lik primjećuje kako je Homerov stisak čvrst.

"Vidiš, Marge, davljenje dječaka se isplatilo. Šalim se, ja to više ne radim. Vremena su se promijenila", poručio je.

Epizoda je prvi put emitovana 22. oktobra, ali su gledatelji tek nekoliko dana kasnije počeli raspravljati o ovoj sceni. Većina fanova oduševljeno je prihvatila promjenu lika. Inače, posljednji put kada je Homer prikazan kako davi Barta bilo je u 31. sezoni, koja se emitovala tokom 2019. i 2020. godine.