Film/TV
8

Jedan od glumaca u filmu Angeline Jolie povraćao i neprekidno plakao

Klix.ba
Holivudska diva Angelina Jolie još jednom je dokazala da se ni kao glumica ni kao režiserka ne boji doticanja izuzetno osjetljivih tema, od kojih su neke sasvim lične.

Njen posljednji film "Unbroken", adaptacija biografije Laure Hillenbrand o olimpijcu i heroju Drugog svjetskog rata Louisu Zamperiniju, na istom je putu. Zapravo, ovo bi mogao biti najviše uznemirujuć i najrealističniji film Angeline Jolie dosad.

Jedan od glumaca, japanska pop zvijezda Miyavi, u razgovoru za decembarsko izdanje magazina Vanity Fair kazao je da ga je upravo Jolie ohrabrivala da pronikne u dubine svog karaktera i počne razmišljati kao čovjek kojem je nasilje svakodnevnica. Miyavi tumači lik narednika u zarobljeničkom kampu u kojem je Zamperini proveo gotovo dvije godine, nakon što je poslije avionske nesreće preživio 47 dana na moru.

Miyavi je kazao da je jedna od scena posebno brutalna, a to je ona u kojoj on tuče Zamperinija, kojeg u filmu glumi Jack O'Connel. Snimanje ove scene bilo je tako teško da je Japanac povraćao.

"Bila je strašna tortura mrziti drugog glumca", izjavio je 33-godišnji roker i producent kojem je uloga u Angelininom filmu bila debi na malim ekranima. "Kad sam ga morao tući, morao sam razmišljati kako to radim da bih zaštitio svoju porodicu. U isto vrijeme nisam htio biti loš čovjek. Želio sam unijeti humanost u tu ulogu. Matsuhiro, lik kojeg sam igrao, je istovremeno lud i sadista, ali također i slab i traumatizovan".

Miyavi, pravog imena Takamasa Ishihara, dodaje: "Ta priča je još uvijek bolna za moju zemlju. Ipak, Jolie mi je kazala da želi premostiti jaz među sukobljenim zemljama. Bila je veoma uvjerljiva".

"Ipak, nakon snimanja posebno nasilnih scena nisam mogao prestati da plačem", priznao je glumac.