Film/TV
0

Jean Reno u novom filmu Danisa Tanovića?!

Klix.ba
Jean Reno
Jean Reno
Bosanskohercegovački oskarovac Danis Tanović izjavio je za Oslobođenje da je za glavnu mušku ulogu u svom novom filmu u pregovorima sa poznatim glumcem Jeanom Renoom.

"Pregovori sa ovim glumcem su u toku i nadam se dobrom ishodu. Ako sve bude teklo po planu, snimanje bi trebalo početi u januaru." - kaže Tanović za Oslobođenje.

On u petak odlazi ponovo u Maroko kako bi obišao lokacije za snimanje svoga novog filma Ship High in Tranzit.

Nakon toga ide u London gdje će obaviti kasting. Već je poznato da će glavnu žensku ulogu u Tanovićevom filmu tumačiti Monica Bellucci, a jučer je otkrio da je za glavnu mušku ulogu u pregovorima sa poznatim glumcem Jeanom Renoom.

Monica Bellucci u 'The Matrix: Revolutions'
Reno je ostvario uloge u brojnim filmskim hitovima poput: Leon: The Professional, The Quiet American, The Crimson Rivers, The Big Blue, Ronin, French Kiss... Sarađivao je sa najznačajnijim svjetskim filmadžijama među kojima su Brajan de Palma, Luk Beson, Džon Frankenhajmer, a njegovi partneri među ostalima su bili Robert De Niro, Kristofer Lamber, Izabela Adjani i mnogi drugi.

"Pregovori sa Jeanom Renoom su u toku i nadam se dobrom ishodu. Ako sve bude teklo po planu, snimanje bi trebalo početi u januaru naredne godine. Direktor fotografije će biti Valter Vanden Ende, koji je radio i na filmu Ničija zemlja, a oficijelni fotograf će biti Dejan Vekić", za Oslobođenje je kazao Tanović koji se ovih dana nalazi u Belgiji odakle ide u Tandjir u obilazak lokacija.